Beogradski eksperimentalni metal sastav Rain Delay objaviće 1. oktobra album Selenophilia za italijansku kuću WebMetropolis.

Selenophilia je završni deo trilogije, koja je započeta albumom Slumber Recon iz 2011, te nastavljena izdanjem Of Blood-Red and Gold iz 2014. godine.

Rain Delay – Selenophilia spisak pesama:

1. Retention City
2. Burano
3. No Moon to Take Me Home
4. Dorćol Late Recon
5. Selenophilia
6. Né Dal Mondo feat. Lynna and Jimmy (Bonus)

Album je, kažu iz benda, satkan “kako od tradicije evropskog metala, tako i američkog hardcorea”, a sve po viziji Dušana Pešića koji i ovoga puta potpisuje sve kompozicije (osim naslovne numere, za koju je muziku radio prijatelj benda Milan Đorđević) i tekstove (osim bonus pesme, koja je zajednički literarni rad pomenutog autora i gostujućeg soprana Jelene Lynne Pauljev).

Ovo, po mišljenju samih članova benda, njihovo najbolje ostvarenje do sada, snimao je Igor Jimmy Stanić (poznat po radu u bendovima Superhammer i Elsewhere Shine) u Inđiji, u njegovom novootvorenom studiju Graveyard Neighbor. Bubanj je snimao Boris Šurlan u novosadskom studiju Hertz, a isti potpisuje miks i mastering, rađen u Lazarevcu, Midnight Studio. Izuzetan cover art delo je RD bubnjara Antonija Maletina.

Promotivni koncerti zakazani su za 9.10. Beograd (Elektropionir) i 22.10. Novi Sad (CK13). Gosti na koncertu u Beogradu će biti sastav Demist, a u Novom Sadu Demist i Dojo.

Postavu benda Rain Delay danas čine pevač i gitarista Dušan Pešić, basista Nikola Adrejić, bubnjar Antonio Maletin, te Matija Anđelković, koji je zadužen za klavir i orkestracije.

Rain Delay - Selenophilia

(SMP)

Komentari