Pred vama je još jedan pregled aktuelnih, majskih singlova i noviteta na domaćoj metal sceni. Ako ste propustili prethodni pregled, proverite ga ovde, a u nastavku čitajte o novoosnovanom beogradskom bendu Sól, Claymoreanovoj obradi Manowar klasika, novim video singlovima bendova Phrenia i Conquer Divide, te odličnom singlu niškog sastava Marica.

Sól, petočlani metal sastav iz Beograda predstavio nam se prvom pesmom, pod imenom „Same Old Place“. Numera je snimljena u studiju Blaze, producent je bio Rastko Rašić, a miks je radio Miloš Mihajlović. Lyric video je odradio Milan Subotić Igla – Noir production.

Sól karakteriše melodičan clean vokal, te nisko naštimovane gitare sa ambijentalnim ukrasima.

“Perfect Lie” ja naziv novog singla i spota ađanske modern metal ekipe Phrenia. Pesma se nalazi na sveže objavljenom debi albumu Milion Miles. Fantastičan spot je snimila i montirala ekipa iz TK:Filmproduktion.

Niška Marica je objavila singl “Maybe Human is Divine”, koji je snimljen u studiju PsychoTherapy u Nišu. Za miks je bio zadužen Stefan Kovačević (Bleeding Freedom studio, Forever Storm), a mastering pesme je uradio Jens Borgen (Fascination Street Studios), čovek koji je do sada sarađivao sa bendovima kao što su Opeth, Katatonia, Kreator, At The Gates, Sepultura, Eyesburn i drugi. Pesma je izašla na etiketi Nocturne Media i dostupna je putem online servisa kao što su Youtube, Spotify, Deezer, Google Play itd.

Nezaustavljivi lazarevački power metalci Claymorean pokazali su nam koliko vole legendarni heavy metal bend Manowar. Naime, Claymorean je snimio obradu numere „Blood of My Enemies“, koja se u originalu nalazi na Manowar albumu Hail to England (1984.). Pesmu je snimio, miksao i masterizovao Boris Šurlan (Midnight Studio), a kako zvuči ovaj Manowar hit u verziji sa ženskim vokalom, proverite ispod:

Pomenimo i detroitski sastav Conquer Divide, u čijim redovima je i „naša“ bubnjarka Tamara Tadić. Naime, sastav je objavio spot za numeru „What’s Left Inside“, sa debi albuma koji je objavljen jula prošle godine za Artery Recordings.

Podsetimo na kraju da nove, opake singlove imaju i Bombarder, te sastav Phobos, a koje smo tokom prethodnih dana već predstavili na SMP-u.

(SMP)

Komentari