Šest godina nakon poslednjeg studijskog ostvarenja Ima li života prije smrti, veterani domaće metal scene Bombarder počastiće nas novim albumom! Materijal nosi naziv Okot iz pakla, a isti će biti objavljen za Grom Records!

Kako je saopšteno, album će biti objavljen kao limitirani CD, nakon čega je u planu i vinilno, ali i kasetno izdanje. Sve će biti propraćeno i zvaničnim digitalnim izdanjem koje će putem BelieveDigital mreže biti dostupno širom sveta u preko 240 zemalja.

Bombarder – Okot iz pakla spisak pesama:

1. Graditelj hrama
2. Blizu je kraj
3. Epitaf
4. Spaljen
5. Sam protiv svih
6. Kroz utrobu noćne dame
7. Da ti glavu srubim pseću
8. Okot iz pakla
9. Satrati sve
10. Dolina smrti
11. Potopljeni raj
12. Đavolja vršalica (Koldbrann obrada)

Album je producirao, snimao, miksovao i masterizovao najnoviji član Bombardera, gitarista Luka Matković u svom studiju Citadela, dok naslovnu stranicu potpisuje Čaba Nemet. Prvi singl, pesmu „Epitaf“, poslušajte ispod.

„Mnogo toga se promenilo na ovim prostorima od kada je nastao Bombarder polovinom 80-ih godina prošlog veka. Promenili su se ljudi, raspale su se države, državna uređenja i politike, promenila se čak i klima, ali Bombarder ostaje isti i dosledan samo sebi. Tvrd, surov, direktan i bezkompromisan kakav je uvek i bio, danas pred sve nas porađa Okot iz pakla i poručuje da definitivno nema stajanja“, navodi se u saopštenju izdavača.

Milan Rakić, vlasnik izdavačke kuće Grom Records, izjavio je za SMP da je postojanje benda Bombarder bitno koliko i postojanje same scene.

– Sama činjenica da jedan metal bend, i to underground, postoji duže od 30 godina, sama za sebe govori dovoljno. Dugotrajnost projekta iza kojeg stoji čist entuzijazam i najiskrenija ljubav prema metal zvuku pokazuje i objašnjava da metal na ovim prostorima već ima dugu tradiciju i da mu je definitivno mesto u svim kulturnim tokovima, te da ne sme da bude negiran i marginalizovan. Bombarder nam svima govori da može, mora i da će tek biti! – naglasio je Milan.

Koncerti

Album će premijerno biti u prodaji 3. juna na Revolution festivalu u Temišvaru gde će Bombarder odsvirati prvi koncert nakon izlaska albuma. Mesec dana kasnije, bend će nastupiti i na EXIT festivalu na kome će takođe promovisati novo izdanje. Na jesen slede klupske promocije albuma u Beogradu i Novom Sadu, ali i u drugim gradovima kod nas i u inostranstvu.

Bombarder - Okot iz pakla

(SMP)

Komentari