SMP vam, kao što to praktikujemo već neko vreme, donosi još jedan pregled aktuelnih singlova, odnosno novih snimaka sa domaće metal scene. Ovoga puta, poslušajte šta su (nam) to zakuvali bendovi Motorcharge, Y.O.X., Redenik, Lower Parts of Human Sludge, CounterIgnitioN i drugi.

Iako u ovom svojevrsnom specijalu prvenstveno predstavljamo singlove, počećemo ovoga puta od sveže objavljenog EP-a kragujevačkog metal/rock sastava Motorcharge. EP sa četiri numere nazvan je Rollin’ Down The Highway, a zabeležen u legendarnom studiju Češnjak.

Ceo EP već je na YouTubeu, a kako zvuči, proverite ispod:

“This is Where the End Begins”, naziv je novog singla, koji donose hardcore/death metalci Y.O.X. iz Valjeva.

Novu pesmu imaju i sve aktivniji beograđani Redenik, koji nastavljaju tradiciju pevanja na srpskom jeziku. Numera nosi naziv “Otpadnik” i snimljena je u studiju Wave pod producentskom palicom Igora Lončara.

Jedan od retkih brutal slam death metal bendova na ovim prostorima, somborski trio Lower Parts of Human Sludge, predstavio je novi singl “Anwyu-dumut”.

Superhammer, heavy/stoner metal bend iz Inđije, objavio je novu pesmu “Fear and Regret”, koja će se zajedno sa prethodnim singlom “Nameless”, naći na limitiranom CD singlu u izdanju Miner Recordsa. Pesmu je snimao i producirao Ivan Ilić Ćili.

Kovinski thrash/groove metal bend CounterIgnitioN ima novi lyrics video za numeru “(No) Hope In Proles“, sa još uvek aktuelnog albuma Mediocrity Deadlock, koji je objavio Miner. Pesma je inspirisana Orvelovom “1984.” i metodama koje se u knjizi koriste za manipuliciju podanicima.

Banjalučki alternative/nu metalci Logic System Disorder su uz pomoć Morbid Films izbacili lyric video za kompoziciju “My Will”, sa nadolazećeg EP izdanja, koji je miksovao i masterizovao Nikola Mijović (ReWind Studio).

Svoj pohod na domaću scenu Tijan je započeo krajem 2015. objavom prvog singla koji nosi naziv, ”Svetlo na kraju tunela”, nakon čega je usledio i drugi spot za numeru “Duboki trag” koji upravo predstavljamo. Uz Tijana, koji je autor svih tekstova i muzike na albumu, u spotu “Duboki trag” podršku i žestinu daje Bojan Milojević na solo gitari, Marko Milojević na bubnjevima, Željko Maljević na basu i Miodrag Jevtić na klavijaturama. Zvuk albuma je baziran na heavy metal rifovima i solažama nekoliko vrsnih gitarista koji su gosti na predstojećem albumu Moja tamna strana, koji izlazi uskoro.

Dragan Panjak gitaru svira od devete godine a već od dvanaeste pa na ovamo je bio clan mnogih RNR bendova medju kojima su najpoznatiji Terminal i Generacija 5 u kojoj je od 2000-2006 bio pevač. U poslednje vreme vratio se i autorskom radu a proizvod toga će biti novi album benda Terminal i gitarsko-instrumentalni album 7 Guitars, koji uskoro izdaje pod pseudonimom Joe Strat, i za koji je prvi singl-video spot upravo gotov i objavljen na You Tubeu. Oba albuma će izaći za novu Revolver Records muzičku kuću do početka leta.

Banjalučki muzičar i kompozitor Goran Baštinac (ex Heaven Rain) izbacio je nedavno još jednu pesmu iz epic / fantasy / soundtrack miljea, kojim se Goran bavi nakon prestanka sa radom pomenutog power / prog metal sastava. Numera se zove „Flags and Swords“, a možete da je poslušate u nastavku.

(SMP)

Komentari