Pored hvalospeva i kritika, Mediocracy Deadlock je pun dobrih rifova, vrlo čestih promena ritmova, klavijatura, akustičnih momenata, te vam preporučujem da ga preslušate i donesete sopstveni sud

Prošlo je četiri godine od kada se kovinski CounterIgnition predstavio debi albumom Spit or Swallow. Naravno, momci nisu gubili vreme, te su koncertno promovisali album gde god su mogli da se šteknu u struju, a usput naravno i pisali novi. I to ovaj koji upravo recenziram. Ono što mi je prvo zapalo za oko je trajanje izdanja koje iznosi tačno 79:59 minuta, dakle prepun disk.

Na novom izdanju nastavljaju svoju misiju pisanja (većinom) dugih i kompleksnih numera, od kojih neke traju i preko 10 minuta. Ovo baš i nije slučaj kod žanrovski sličnih bendova, osim možda (relativno novijeg perioda) Machine Heada, na čije uticaje se dosta oslanjaju. Same pesme, iako dosta duge, nisu dosadne, mada, koliko je to pametno u današnje vreme, ne mogu sa sigurnošću reći. Hiperprodukcija je tu, većina ljudi danas samo preslušava muziku, prebacuje, jednostavno nema vremena a ni želje posvetiti se celom albumu.

counterignition

Post thrash/groove metal zvuk je ono o čemu ovde pričamo, s tim da je CounterIgnition vrlo vešto i nesvakidašnje infiltrirao gitarske deonice koje jasno inicijaraju na, recimo makedonski folk i ritam, Leb i sol i sl.

Sama produkcija/snimanje koja je opet odrađena u sopstvenoj režiji je dosta bolja nego ranije, ali ipak, nedovoljno moćna da bismo je baš pohvalili, te tu imaju šta da poprave pri sledećem radu.

Drugo što mi se nije previše dopalo je kako su otpevani clean vokali na refrenima, dakle melodije su na mestu, sve je to lepo osmišljeno, ali sam stil pevanja mi nije preterano legao.

Na kraju diska možemo čuti i dobro poznatu pesmu „Makedonija“ grupe Time, u kojoj je gostovao niko drugi do Dado Topić.

Buklet je vrlo dobro urađen i donosi jasnu poruku – na naslovnoj stranici je nešto prerađena slika The dictatorship wheel (Diktatorski točak).

Pored hvalospeva i kritika, Mediocracy Deadlock je pun dobrih rifova, vrlo čestih promena ritmova, klavijatura, akustičnih momenata, te vam preporučujem da ga preslušate i donesete sopstveni sud.

Spisak pesama:

1. Strike
2. Divide & Conquer
3. (No) Hope in Proles
4. Try
5. Corporatocracy
6. Handshaking Frenzy
7. War Domain
8. Endurance
9. Middletown
10. Enemy Within
11. Underground Unite
12. Makedonija feat. Dado Topić

CounterIgnition - Mediocrity Deadlock
Produkcija66%
Originalnost71%
Vizuelni identitet75%
Uverljivost73%
71%Finalni utisak

Komentari