Gordana Georgijević (aka Gaelira Gwaelon), pevačica je fusion metal sastava Rain Delay od 2014. godine. Pored pevanja, bavi se i alt. modelingom, a piše i za nemački ArtX magazin. Ima i svoj muzički projekat koji se zove Fenix Project.

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

– Pre nego što nabrojim svoja TOP 3 domaća metal albuma, moram da se zahvalim Serbian Metal Portalu na pozivu i prilici da se moje ime nađe u ovoj rubrici, jer, pored recenzija albuma i izveštaja sa koncerata, TOP3 mi je uvek bila omiljena za čitanje, pogotovo dok se još nisam “dokopala” bine, već bila samo jedan od članova publike i poštovalaca domaće metal scene. Moram da naglasim da sam Rain Delay albume preskočila iz vrlo subjektivnih razloga.

Demether – Beautiful (One, 2007.)

Album koji sam izlizala slušajući u srednjoj školi, dok sam na svom MP3 plejeru imala pesme kako stranih tako i domaćih bendova. Demether sam otkrila “na random” ili kako se to nekada radilo – narezao mi neko na neki CD. Instant sam bila opčinjena symphonic kompozicijama, mračnim tekstovima, klavirom koji samo Damjan Deurić može onako magično da odsvira i Dunjinim vokalom. Omiljena pesma na albumu mi je, pored čuvene “Lacrimosa”, “Winter (End of Silence)” u kojoj preovladavaju muški vokal i klavir.

Wolfram – Music Of The Heathen (Samoizdanje, 2015.)recenzija

Ovaj album nosi sa sobom toliko snage, da me svaki put razbuca i sastavi. Wolfram je po mom mišljenju jedan od naših najkvalitetnijih bendova i nadam se da ćemo ih videti ponovo kako uživo, tako i u studiju. Elem, Music Of The Heathen je toliko pun svega i svačega, toliko dobro “složen” album, (meni) jednostavno ne može da dosadi i uvek mi ostaje u nekom delu “Recently Played” plejliste. Iako mnoge podseća na Tool, ja ih ipak ne bih u potpunosti stavila u taj šablon, jer su sve pesme previše jedinstvene da bi se olako upakovale u samo jedan opis i da bi im se prišila samo Tool etiketa. Omiljene pesme sa albuma, jer ne mogu samo jednu da izdvojim su mi “July Chills“, „Revere“ i „On This Side Of The Line“.

Trigger – Vreme čuda (Odličan hrčak, 2015.)recenzija

Energični Trigger – bend jakog gitarskog zvuka Dušana Svilokosa Đurića i još jačeg vokala Milene Branković. Album Vreme čuda su par godina kasnije izdali i na engleskom jeziku, ali meni je lično draža srpska verzija. Najkraće bih ga opisala kao jako jak album, sa mnogo jakim gostima – muzičarima. Dušanova gitara je u svakoj pesmi ostavila taj njegov “Trigger potpis” obogaćen zvukovima ovih prostora, koji se fenomenalno uklopio u metal priču. Omiljene pesme su mi „Od kostiju i pepela“, „Ponor“ – devetominutni duet sa Milutinom Mitom Jovančićem, „Ne hrani ljudoždere“ – pesma na kojoj je moćno zagalamio Darko Downstroy i „Nisam ta“ – pesma u kojoj su čak četiri ženska vokala: Milena Branković, Katarina Popović, Ljiljana Zdravković i čuvena Dragana Gaga Lee Mijatović, pevačica benda Hype!, koja nas je na veliku žalost napustila 2014. godine.

Komentari