Aleksandar Aca Jovičić, rodom iz Bačkog Monoštora (kod Sombora) vlasnik je novoosnovane izdavačke kuće Silent Watcher Records koja je locirana u Kajzerslauternu u Nemačkoj. Aca se pored glavnog posla kao inženjer, bavi trgovinom ploča i diskova. Kako je usled nedostatka koncerata i festivala prodaja muzičkih izdanja skočila, Aca je došao na ideju da, pored nabavke, izdaje albume i odmah je stupio u kontakt sa muzičarima sa Balkana. Cilj je, kako kaže, da se starija izdanja, koja su vredna pažnje, ponovo uzdignu i štampaju.

– Po mom mišljenju, domaći metal ima jaku scenu i samim tim će moj zadatak da bude da se naša kvalitetna muzika predstavi ostalim delovima Evrope i sveta. U kontaktu sam sa drugim izdavačima iz Nemačke, Poljske, Švedske, koji će rado da promovišu izdate albume iz naše izdavačke kuce! – kaže Aca.

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

The Stone – Nekroza (Folter, 2014. / Miner, 2016.) – recenzija

Obožavam ovaj bend. Sva njihova izdanja su odlična, ali Nekroza je delo koje jednostavno izdvajam i mogu reći da od kako posedujem ovaj album u mojoj kolekciji, redovno vrtim ploču na gramofonu. Promotivni koncert za Nekrozu iz 2015. još uvek dobro pamtim. Nekroza je kod vas na portalu proglašen najboljim albumom 2014. godine i to mogu da i potvrdim kao fan ovog žanra. Ovaj album „ni sam đavo ne bi mog‘o bolje“ da smisli!

Svartgren – Prazan grob (Hidden Marley / Dullest / Deathhammer / Legion Blotan / Superbia Templi / War, 2015.) – recenzija

Još jedan bend sa srpske metal scene koji gotivim je Svartgren. Njih redovono slušam od kako sam čuo demo Izrod. Baš mi je bilo drago kad sam video da su izdali debi album koji je nažalost bio već rasprodat, pa sam ga privatno poručio. Prazan Grob je jednostavno moćno dizajniran i baš se slaže sa stilom ovog benda. Pesme koje bih svakako izdvojio su „Spremna su vešala“ i „Ka rubu zaborava“.

Anguish Sublime – Maelstrom Imperium (Silent Watcher, 2020.)

Ovom prilikom moram da spomenem i moj najdraži bendu na svetu – Anguish Sublime. Kao što smo već najavili, bend će uskoro izdati zvanični prvenac i ponosan sam što će biti izdat od strane naše kuće. Kao izdavač, poslušao sam ceo album i jednostavno ne mogu da prestanem da slušam ovo remek delo koje se sprema. Jedva čekam da CD zvanično izađe!

Komentari