Miloš Batoćanin je gitarista, povremeni basista i tonski snimatelj. Učestvovao je, svirao i snimao sa gomilom domaćih bendova, uglavnom death metal orijentacije (Amon Din, Disdained…), a mora se pomenuti i internacionalni metal projekat Synesis Absorption, u čijim redovima su se našli legendarni muzičari Steve DiGiorgio, Mike Smith, Robbe Kok i dr. Takođe, veliki je promoter „duvan“ čvaraka koje je njegova porodica u Valjevu patentirala i zaštitila. U poslednje vreme zabavlja se sviranjem metal pesama koristeći kuhinjski mikser, o čemu smo već pisali.

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

– Drago mi je što u moru kvalitetnih izdanja mogu da odaberem samo par full-length, jer da su singlovi, EP i sve ostalo uključeni, ovo bi bila prava noćna mora! I ne mogu da kažem da su ova tri najbolja, ali svakako su izdanja koja mi prva padaju na pamet da treba da se nađu na nekoj mojoj listi… Malo dužoj od ove! (smeh)

Psychoparadox – Apeiron (Samoizdanje, 1998./Rock Express, 2003.)recenzija

Mislim da je u pitanju ’97. ili ’98. godina, kada je snimljen ovaj album, i treba uzeti u obzir koliko smo u to vreme bili izolovani što se tiče dešavanja na svetskoj sceni i protoka informacija. Ovo je po mom mišljenju možda i najbolje izdanje ako uzmemo u obzir sve te parametre. Damir je postavio standard što se tiče sviranja bubnjeva u tom žanru.

Draconic – From the Wrong Side of the Aperture (Noisehead, 2009.)recenzija

Draconic je pre svega ovim albumom pomerio granice što se tiče produkcije, a što se tiče ekipe muzičara, nema tu šta mnogo da se priča. Na prvo slušanje sam mislio da je ovo još jedna priča koja nam se servira sa Zapada, a zapravo je to kletva koja je bačena na naše bendove. Da ostanu samo u okviru naših granica, inače bi Draconic bio na vrhu svetske scene.

Infest – Everlasting Genocide (Grom/Butchered/Zero Budget/Terrorblast, 2011.)recenzija

Imao sam priliku da budem prisutan na pripremama za ovaj album, a sama činjenica da je ovako svirački zahtevan album snimljen na tri/čet’ri, bez editovanja i svega ostalog, mnogo govori o posvećenosti Zokija i ekipe, a sa razlogom su jedan od aktivnijih bendova na sceni!

Komentari