Strahinja Cerovina je od 2007. do 2014. godine predvodio novosadski southern metal sastav Concrete Sun, koji, ako je verovati glasinama, planira povratak na scenu. U tom periodu objavili su dva studijska albuma i održali solidan broj koncerata. U prošlosti je bio i vokal čačanskog death/thrash metal benda Litter Infection.

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

Ritam Nereda – Nikog nema (Ghost House/Dim, 1991./Automatik, 2001./Evil, 2018.)

Ritam Nereda sa albumom Nikog nema je mene kupio na prvo slušanje i od tada mislim da nikad nisam ni prestao da ih slušam. Svaki sledeći album mi je samo bio bolji. Uvek su imali ritam i nered u svojim pesmama, a da malo bolje poslušamo tekstove, možda bi nered i doveo do konačnog rešenja. Uvek ispravna poruka!

The Stone – Teatar apsurda (Mizantropeon, 2017./Mara, 2018.) – recenzija

Da li treba nešto uopšte reći za ovaj bend? Definitivno predstavnici tvrdog zvuka koji mogu da nas predstavljaju u svetu. Počeo sam da ih pratim dok su se još zvali Stone to Flesh. Kako godine prolaze, sve mi je jasnije da nikad neću ni prestati da ih slušam. Od svih albuma, definitivno bih izdvojio Teatar apsurda, a verujte da je ovo bio jedan od težih izbora među albumima jednog benda.

Tanker – Sorrow Drives the Will (Samoizdanje, 2010.)recenzija

Tanker su jednostavno najdefinisaniji stoneri u ex-YU. Imaju sve što treba da ima jedan bend. Šteta što trenutno ne rade, ali su svakako ostavili traga iza sebe. Svirali smo zajedno nekoliko puta i ekipa je predobra za druženje i čast mi je bilo da delim binu sa njima. A do nadam se sledećeg puta –  Sorrow Drives the Will!

Komentari