Milan Stefanović je gitarista i jedan od osnivača benda Mud Factory i bivši gitarista sastava Cardinal Point. Sa Mud Factory ima dva EP-a (Born For Doom i Project Extinction), dok je sa Cardinal Point snimio album Spit on Trust and Reliance. Mud Factory uveliko radi na svom novom albumu koji bi trebao biti završen do kraja godine.

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

Stvor – Stvor (Take it or Leave it, 2016.) – recenzija

Jako mi je drago što smo imali priliku da u jesen 2014. delimo binu sa ovom ekipom na HC/Metal Meetingu u Crnoj Gori i što naša saradnja sa njima i dalje traje, kako privatno, tako i na muzičkom planu. Bend koji pokazuje da metal može da se svira i ima isto toliko muda, čak i sa singl pedalom. Jednostavni aranžmani, melodični refreni koje teško izbacite iz glave posle samo jednog slušanja pesme… U principu, svako ko voli pravu metalčugu, mora da ima ovaj album, jer je šteta propustiti ovako nešto.

Monument – Evolved Self Projection (SMP, 2010.) – recenzija

Definitivno jedno od omiljenih izdanja, ne samo sa ovih prostora, nego generalno u metalu. Kada sam prvi put čuo, mogu da kažem da mi apsolutno ništa nije bilo jasno. Moderno, moćno, brzo i jako brutalno! Prava je šteta da je ovo jedino izdanje, bar jedino za koje ja znam, ako neko ima nešto drugo, ljubazno molim da mi se pošalje na neki način. (smeh)

Burning Leaf – Node Volume 2 (Samoizdanje, 2013.)

Jedini razlog što sam odabrao „Vol. 2“ je što se na njemu nalazi meni omiljena njihova pesma „Carried by the Sun“. Braća Piroćanci jednostavno znaju da deru taj southern/sludge metal. Uživo je čak i bolje, imao sam prilike da ih čujem u par navrata. Energična svirka, predvođena harizmatičnim frontmenom. Ne propustite ih ako budu u vašoj okolini.

Komentari