Aleksandar Drašković je gitarista zrenjaninskog groove/HC benda Desolation. Devedeset kilograma čistog, nezasitog entuzijazma, grafički/web dizajner, muž i novopečeni otac.

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

– Mogu samo da navedem izdanja koja su najviše ostavila utisak na mene, i verovatno uticala na to da i ja krenem u istom smeru… Sva tri izdanja verovatno manjkaju u tehničkom smislu po današnjim standardima, nešto „tanji“ snimci, ali idejno, mislim da mogu na crtu da izađu svim dosadašnjim izdanjima. Kontam, da postoji rubrika „50+ metal izdanja“, da bih i tad morao da je dopunim… Dakle, ovako:

Simargal – Meeting with… (Rock Express, 2001.) – recenzija

Ove momke sam prvo upoznao kod prijatelja, pre nego što sam uopšte išta čuo od njih… Znaš ono kad upoznaš likove koji su totalno jebeno kul, a zabole ih da se bilo kome za bilo šta dokazuju… Ja klinac, 16-17 godina, sedim sa njima i šljemamo rakiju kod Kabe u Rekovcu… Jeeeee, pa, to mi je obeležilo taj raspust – odlepio… I da budu ultra totalno kul, daju mi CD Simargal – Meeting with… Mislim da mi je i dalje urezana u glavi „Greensleeves“ tema, sa numere „Red Forests of Maglay“… Ooodličan black metal, made in SRB! Definitivno jedni od najvećih krivaca za sve što ću raditi dalje vezano za metal.

Enjoy Sarma – No Fake Smiles (Rock Express, 2002.) – recenzija

Mislim da sam kasetu dobio od ortaka i da sam njih i Rapid Force obožavao zato što su me podsećali na omiljenu mi Panteru. Slušaš jednom, drugi put, pa, treći… i onda shvatiš da znaš gde kaseta prekida i na tim delovima ne pevaš! A onda su došli u Kragujevac, u neki podrum na Mašinskom fakultetu i toliko pokidali i tako dobru atmosferu napravili, da mislim da nije bilo ni jedne pesme da nije bila neka šutka ili neko skakanje… Ko nije probao Sarmu, sada je odličan momenat!

Psychoparadox – ReApeiron (Rock Express, 2003.) – recenzija

Odlični gitarski delovi, harmonije, dupla bas pedala – non stop, tekstovi odlični, bas gitara ponekad kao da slušam Steve Di Giorgia. Začetak death metala u SRB, primese Deatha, kao i geteborške škole. Fenomenalno, pogotovo kad pogledaš da im je prvenac …and Your Life is Just Another Dream izašao ’95… Koliko vas se tad rodilo? (smeh)

Komentari