Pevačica Jelena Vujanović i gitarista Siniša Pejović članovi su dark rock/heavy metal benda Void Inn iz Beograda. Sastav je oformljen krajem 2010. godine u Los Anđelesu, dok su studirali na prestižnom
 Musicians Instituteu u Holivudu. Svoje prve nastupe imali su u čuvenim LA klubovima. Void Inn je u aprilu ove godine objavio EP I Can Hope i planira jesenju turneju po regionu u cilju promocije istog. Siniša pored benda radi kao profesor gitare i bas gitare u školi Modern Music Instructors koju vodi Miroslav Cvetković Cvele, basista Bajage i Instruktora.

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

Downstroy – One Size Fits All (SMP 2010. / Miner 2012.) – recenzija

Najbolji i najistrajniji srpski metal bend. Sama činjenica da je bend aktivan i da kontinuirano radi više od 10 godina je za svaku pohvalu. Album zvuči svetski, uloženo je puno truda i po kvalitetu može da stane rame uz rame sa jednim Lamb of God ili Machine Head. Ogromna količina energije se oseti kroz svaku njihovu pesmu na ovom izdanju. Gitarske i vokalne deonice su na izuzetno visokom nivou a Darko „Pilence“ Živković, pevač benda, totalno vlada tehnikom ekstremnog pevanja. One Size Fits All je definitivno naša preporuka za headbang! Izdvajamo pesmu „The Keeper“!

The Southern Society – Tales From a Southern Land (Samoizdanje, 2012.)recenzija

Ovaj album smo slušali u kolima na repeat barem dva meseca. Egzotično, hrabro i puno m*da! Uživo zvuče još bolje nego na albumu. Mi smo bukvalno ostali nemi posle njihovog nastupa. Kombinacija tvrdog zvuka i vokala koji na trenutke zvuci kao Robert Plant a na trenutke kao John Oliva – wow! Nismo sigurni da li je bend i dalje aktivan, iskreno se nadamo da jeste, jer bi bio veliki gubitak za našu scenu da ne nastave sa radom. Omiljene pesme su nam „Burn Well“ i „Oh Brother, Where Are Thou“.

Dot the Eye – Power Inside (Burned by God, 2013.)recenzija

Momci kidaju! Svirali smo sa njima više puta i uverili smo se u to! Brutalno i bez kompromisa! Power Inside neće nikoga ostaviti ravnodušnim, pogotovo ne one koji vole zvuk poput Pantere, Downa, Drowning Poola. Gitarista Miško demonstrira svoj raskošni talenat kroz čitav album i svojim solažama doprinosi prepoznatljivosti benda. Vrhunska produkcija i aranžmani su nešto što krase ovaj album. Posebno izdvajamo numeru „Who Are You“.

Za kraj bismo samo napomenuli da je kvalitet ova tri albuma dokaz da naša mala scena itekako ima čime da se pohvali i da je pred nama svetla budućnost. \m/

(SMP)

Komentari