Aleksandar Apić je basista novosadskog sastava Wolfram, a pored rada sa tim bendom, takođe je i promoter i organizator klupskih svirki. Kako kaže, planira i da osnuje booking label uskoro, dok je stalno zaposlen kao event i marketing menadžer u novosadskom Gerila baru, gde radi i kao tonac. Pored toga, osnivač je i Frogville festa u Žablju, koji je ove godine proslavio peti rođendan. Apsolvent filozofije, ali to je, kako kaže, zbog muzike stavljeno u drugi plan…

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

May Result – Svetogrđe (Rock Express, 2004.)recenzija

Album zbog kog sam počeo da slušam ekstremniji metal. Do tada sam uglavnom slušao speed/thrash metal, ali kad mi je drugar u srednjoj dao ovo, ja sam ga danima vrteo i nisam verovao šta slušam. Prljava produkcija ali to ne da ne smeta, nego albumu daje neku još mračniju dimenziju. Akustične gitare, distorzije, melodične klavijature i što je meni i dan danas najvažnije kod ovog albuma, lirika usmerena na veličanje kultova prirode u staroslovenskim verovanjima i žestoko kritikovanje hrišćanstva.

The Stone – Golet (Folter, 2011.)recenzija

Metal remek delo, ako mene pitate. Doduše, nešto slabiji tekstovi za moj ukus, ali zato muzika… sve na mestu, sve kako treba, produkcija odlična, sve zvuči ogromno i masno, distorzije su jako oštre, muzika melodična ali divlja i sirova. Jedan od onih albuma za koje pomisliš da je neki bend koji nije odavde. Ovo je definitivno jedan od najboljih black metal albuma kod nas, oduvek.

Eyesburn – Fool Control (B92, 2000.)

Jeste da nije baš metal ali, em je metal imao uticaja na ovaj album, em je ovaj album imao debelog uticaja na formiranje mog muzičkog ukusa, pa ga moram staviti ovde. Toliko je kvalitetan u svakom smislu da sam uporno pokušavao da se setim nekog baš baš metal albuma koji bi stavio u listu ali ne. Ovo! Ovaj album je u 12-ogodišnjem meni, koji je tada slušao hip-hop, napravio prelaz u „jebeš ovo, neću ovo, hoću da lomi i kida i da skačem i da je distorzija“. Ovaj album ima sve. Dabovanje, metal, hardcore, poletnost, reggae, Beograd, Srbiju, mladost. Ne znam na koje sve načine da opišem šta meni ovaj album znači. Ko ga nije poslušao, obavezna lektira.

(SMP)

Komentari