Veliki bend i veliko izdanje, srpski UG metal na pravi način!

Da se može kad (i šta) se hoće, May Result dokazuje samim svojim postojanjem. Deset i više godina rada je iza njih, kultno su ime na srpskoj UG sceni, a izvesno je da će to postati i u inostranstvu (ako već nisu).

Svetogrđe je poslednji full length benda, Rock Express Records je izdavač, i pred nama su 72 minute anti-hrišćanskog besa u vidu osam veoma dugih pesama za black metal standarde (većina preko osam minuta). Bend odavno snima isključivo u studiju Kazablanka, pa je i sad to slučaj. Dugo se radilo na produkciji, a rezultat će sigurno zadovoljiti sve black metal posvećenike. Deo toga mogao se naslutiti iz dve pesme sa U slavu rogova naših albuma. Blasfemična atmosfera vlada od prve do 72 minute materijala, a materijal tera na slušanje bez prekida. Tekstovi su na srpskom jeziku, dok su na omotu pisani staroslovenskim (Velesovica). Lepo izgleda tako, mada je malo teže pročitati i razumeti pojedine delove. Naslovna strana je odlična, kao i slika na CD-u. Ništa nije prepušteno slučaju. Možda će bend jedino imati problem sa (uslovno rečeno) hitovima zbog dužine pesama (svi prošli albumi imali su po neku takvu pesmu) – teško se uhvatiti za jednu pesmu u kompletu, dok s druge strane svaka obiluje odličnim delovima. Promocija je već krenula, kao i live nastupi, pa obavezno ispoštujte bend na njihovom pohodu.

Disk je dostupan u regularnoj i u limitiranoj (666 kopija) varijanti. Uz limitiranu verziju ide i bonus multimedijalni CD, na kojem se nalazi spot za pesmu „Slava to Our Horns in Blood“, nastup iz Rumunije sa Primordial, Negura Bunget… (Storming the East tour). Kvalitet live snimka je i više nego zadovoljavajući, bend se pokazao u pravom svetlu. Tu je i screensaver, kvalitetni wallpaperi, ponuda izdanja REX recordsa… Ukratko, veliki bend i veliko izdanje, srpski UG metal na pravi način. Podrška!

May Result – Svetogrđe spisak pesama:

1. Kad Črt Sedne na Presto
2. Mesec je Sad sa Nama
3. Noć Crnoga Plamena
4. Zloslut
5. Svetogrđe
6. U Naručju Mrtvoga Boga
7. Pogrom
8. Kraljevstvo Mrtvih Gavrana

Komentari