decontrolledcover220

[SMP006] Decontrolled: The Circle

D O W N L O A D
(Mp3@320kbps, 105 MB)

Spisak pesama:

1. Enter the Circle
2. Hidea
3. Blacklights
4. Rapture
5. Encrypted
6. The Circle
7. Omnipotent
8. Deathwish in the Continuum
9. Grand Scheme
10. Alive
11. Misconcepted Architecture of Humanity

Bend Decontrolled osnovao je pevač i gitarista Marko Mr. Metal Tica, leta 2003. godine i tada je Decontrolled funkcionisao kao one-man projekat. Krajem iste godine, završen je prvi demo Reflections. Pesme su postavljene na internet i dobijene su odlične reakcije. Na nagovor mnogih prijatelja da nastavi sa pravljenjem muzike, Marko okuplja ceo bend i počinje sa probama.

Urađeno je nekoliko manjih svirki, ali se ta postava ubrzo raspada. Potraga za novom postavom je odložila novo snimanje sve do februara 2005. godine. Marta 2005. godine, Marko odlučuje da okupi novu ekipu. Početak saradnje je počeo prelaskom Marka u bend State of Gray i to kao bubnjara! Ubzo nakon toga, Marko nudi da ekipa iz State of Gray pređe u Decontrolled. Rezultat saradnje je novi demo snimak Unleashed, koji najavljuje dugoočekivani album koji se u prodaji pojavljuje 2008. godine, Self Portrait. Izdavač je Automatik Records.

Posle dve godine nastupa i promocije albuma i uspešnog nastupa sa In Flames 2010. godine, bend ulazi u studio i snima drugi album The Circle. Posle dugo pregovora sa raznim izdavačima i posle više neispoštovanih dogovora, bend je odlučio da sva svoja buduća izdanja svima plasira potpuno besplatno putem internet izdavačke kuće SMP Music.

Muzika koju Decontrolled svira je miks uticaja svakog člana benda, koji variraju od klasičnog metal zvuka, preko modernih metal rešenja, poput Sikth, Meshuggah, In Flames ili Soilwork, do punkrock stila tipa Blink 182, triphop metala (Senser) i elektronike.

Kontakt:

info@mrmetal.org
Myspace.com/decontrolledband

Komentari