Jenner je bend sa kojim nema šale, devojke vrlo dobro znaju šta hoće i kako da realizuju zamišljene ideje. Imajući sve u vidu, rezultat nije ni mogao biti drugačiji nego odličan

Prove Them Wrong, povratnički album beogradskih metal ratnica Jenner prvo je izdanje koje ću premijerno da vam predstavim na SMP-u u 2024. godini. Kolega Sava već je recenzirao predstojeći album Nemesisa (oba albuma zvanično izlaze krajem januara), i red je da odmah na početku čestitamo devojkama u oba sastava na uspešnoj realizaciji ovih albuma i istrajnosti koje pokazuju uprkos svim nedaćama i otežavajućim faktorima za iole ozbiljnije bavljenje metalom na ovim prostorima! 🤘

Kad su nedaće u pitanju, to u slučaju Jennera najbolje zna gitaristkinja i pevačica Aleksandra Lioness Stamenković. Jenner je, kao što je poznato, od prvih dana sastav u čijoj postavi su samo devojke. Super je to zaista, ali sasvim izvesno noćna mora kada dođe do trenutka da jedna (ili više) članica napusti bend, pa valja naći zamenu, a nažalost, žene u metalu, muzičarke (pa još da znaju dobro da sviraju), nisu tako česta pojava kod nas. Jenner je tako ostao praktično bez kompletne postave sa prvog albuma, zatim i bez postave sa EP-a koji je usledio, da bi danas Aleksandra vodila celu priču kao jedina originalna članica, a u ovom pohodu pridružile su joj se mlada basistkinja Anja Mirković, te iskusna bubnjarka Selena Simić iz već pomenutog Nemesisa. Sve kockice su se složile, i album je uprkos svemu finalizovan i zvanično će u prodaju 24. januara posredstvom Fighter Recordsa. Promocija istog već je krenula putem par singlova i spota za numeru „Never Say Die“ koji je postavljen na agilni NWOTHM Full Albums YouTube kanal i već beleži veliki broj pregleda.

Foto: Stefan Tasić

I ovaj put, za potrebe snimanja i drugih studijskih poslova, angažovan je Luka Matković i njegov Citadela Sound Studio, pa je već u startu jasno da nema greške što se zvuka tiče. A nema ni što se svirke tiče, jer Jenner udara svom snagom na ovom albumu – pred nama je nesputani thrash/heavy metal i brutalna energična svirka koja fanove ovih pravaca sasvim izvesno neće ostaviti ravnodušnim!

Jenner od prvih dana neguju old school pristup i uspešno kombinuju thrash i heavy metal, sa izraženim osećajem za komponovanje pesama koje ostaju u ušima već nakon prvih slušanja. Hit potencijal ovde nosi skoro svaka pesma, a sam album je jako zahvalan za slušanje i potpuno zaokružen sa svih strana – kvalitetna svirka, dobra produkcija, jaki pamtljivi refreni, energija i emocije… nema greške.

Pred nama je nesputani thrash/heavy metal i brutalna energična svirka koja fanove ovih pravaca sasvim izvesno neće ostaviti ravnodušnim

Iako je Aleksandra na prvom mestu gitaristkinja, veoma dobro se snalazi i u ulozi pevačice – pošteni vriskovi i standardna sirova thrash metal vokalna škola sa jedne, i prijatan clean sa druge, daju i njoj i albumu dovoljnu dozu prepoznatljivosti, dok su se povremeni horski momenti u refrenima (gde su se bendu u studiju pridružile i neke bivše članice) takođe veoma dobro uklopili. Valja ovde, naravno, pohvaliti i ostatak ekipe – basistkinju Anju koja je, ako sam dobro upućen, tek napunila 18 godina (pogledajte je u akciji ovde), dok Selena ne štedi bubanj ni sekunde – kako je i red, s obzirom na pravce kroz koje se bend kreće.

Sve u svemu, Jenner je sastav sa kojim nema šale, devojke vrlo dobro znaju šta hoće i kako da realizuju zamišljene ideje. Imajući sve to u vidu, rezultat nije ni mogao biti drugačiji nego odličan.

U nastavku pogledajte spot za numeru „Never Say Die“, a bend svakako podržite kupovinom albuma kada izađe, ili na koncertima koji će, nadam se, ubrzo da uslede!

Jenner – Prove Them Wrong spisak pesama:

1. No Time For Prayer
2. Prove Them Wrong
3. Born For Something More
4. Down in the Pit
5. Not Even You
6. Eye For an Eye
7. I Saw it All Clear
8. Never Say Die
9. Laws of the Weak

Jenner - Prove Them Wrong
Produkcija95%
Originalnost85%
Vizuelni identitet96%
Uverljivost96%
93%Finalni utisak

Komentari