All My Sins iskusno pripremaju teren za nešto ranije najavljen album Pra Sila – Vukov Totem, koji će u prodaju tokom 2018. godine, a sudeći po odličnom EP-u Lunar / Solar, a sada i ovom singlu, očekuje nas bomba od albuma!

Crni metal mojoj duši ponajviše godi u zimskim, hladnim danima, a aktivnosti na domaćoj sceni po tom pitanju ovih dana su odlične, imajući u vidu da BM oštrica generalno gledano nije više ubojita kao nekada. Posle fenomenalnog Teatra apsurda kog su kraljevi crnog zvuka u Srba The Stone izbacili početkom decembra, iznenadila me je i najava za Srpsku black metal kompilaciju, na kojoj je prisutno ni manje, ni više, nego 16 bendova! O toj kompilaciji ćemo konkretnije uskoro, a pored pomenutih, podsetimo i da su albume nedavno izbacili i bendovi Ljuska i Redenik, a i black thrasheri Terrorhammer upravo prodrmaše scenu singlom “Riding on a Devil’s Storm” koji je uvertira za EP koji stiže u januaru. Zaista, više nego dovoljno izdanja za fanove najcrnjeg metal žanra, a toj listi ovom prilikom ćemo da pridodamo i novi singl pančevačke ekipe All My Sins, koji će se u zvaničnoj prodaji pojaviti tokom januara, a koji najavljuje dugo očekivani povratnički album ove skupine.

Zov iz magle biće, dakle, objavljen početkom iduće godine za Miner Records u formi vinilnog 7″ singla, i na njemu će se naći dve numere – naslovna, te pesma „Sa dna“. AMS iskusno priprema teren za nešto ranije najavljen album Pra Sila – Vukov Totem, koji će u prodaju tokom 2018. godine, a sudeći po odličnom EP-u Lunar / Solar, a sada i ovom singlu, očekuje nas bomba od albuma!

All My Sins

Kratko da podsetimo, ovaj sastav poprilično neočekivano nastavio je sa radom nakon višegodišnje pauze, i bez prevelike pompe, u svet je 2016. godine oslobodio pomenuti EP koji je potpisniku ovih redova jedno od najboljih srpskih BM izdanja svih vremena. Numere „Pod mesecom prastari hrast“ i „Pomen usnulom suncu“ su me prosto rečeno oduvale – bio je to vrhunski rad u svim segmentima (idejnim, sviračkim, pevačkim, produkcijskim), te je AMS ekspresno i sa pravom uleteo u prvu ligu aktivnih domaćih BM bendova od kojih se mnogo očekuje u budućnosti. Nešto više od godinu dana kasnije, stiže i singl Zov iz magle, sa kojim je bend, na moje zadovoljstvo, nastavio istim stopama. Naslovna numera se već nakon prvih nekoliko slušanja pridružila vrhunskim pesmama sa pomenutog EP-a – bend je demonstrirao svu snagu, kreativnu energiju i srčanost kakvu odavno nisam čuo na domaćoj sceni, ne računajući The Stone i njihov višegodišnji nezaustavljivi pohod.

Sirova svirka, blast beat, režeći vokal – očekivani elementi kada govorimo o black metalu, upotpunjeni su fenomenalnim melodijama i epskim horovima u drugom delu pesme, kao i izvrsnim clean vokalom – autoritativnim dubokim glasom čoveka koji je na ovom izdanju odradio tonu posla – i zaista, pored pevanja, V je odsvirao bas gitaru, klavijature, komponovao svu muziku i producirao to u svom Wormhole studiju. Svaka čast, zaista. AMS ekipu kompletiraju Nav Cosmos, čiji šišteći vokal zvuči baš kako treba za zamišljene vizije koje nam bend predstavlja, te session bubnjar Nemir koji je i ovoga puta pokazao kako bubanj u black metalu treba da se svira. Tekstovi su i dalje na srpskom jeziku, i razumljivi su, iako možda ne bi bilo zgoreg da je glavni vokal za nijansu glasniji. Sve u svemu, „Zov iz magle“ je jedna od reprezentativnijih srpskih BM pesama novijeg doba, i samo je podgrejala mišljenje da će predstojeće izdanje da bude albumčina kakva se ne snima tako često, jer će ona, za razliku od druge ovde predstavljene, da se nađe i na novom albumu.

„Zov iz magle“ je jedna od reprezentativnijih srpskih BM pesama novijeg doba, i samo je podgrejala mišljenje da će predstojeće izdanje da bude albumčina kakva se ne snima tako često

Druga numera, „Sa dna“, stilski je poprilično drugačija od svega do sada predstavljenog, i poprilično me iznenadila. Gitare, melodije i ostalo, zašle su u ambijentalnu, atmosferičnu teritoriju kroz koju plivaju bendovi poput Consecrationa ili Block Outa, ali propušteno je to sve kroz black metal filtere, što je generalno dosta neobična kombinacija. Ova pesma pošteno odudara od AMS stila koji nam je predstavljen na prethodnom EP-u, a odudara i od naslovne numere ovog singla, te uprkos činjenici da je reč o ubedljivoj kompoziciji, smatram mudrom odluku da ostane ekskluzivno na singlu i da ne ide na album.

Nema potrebe mnogo da dužim – All My Sins je sastav od kojeg očekujem dosta u narednoj godini, trenutak je više nego dobar za novi album. Do tada, ako ste kojim slučajem propustili sve ovo, obavezno proverite YouTube kanal benda i poslušajte numere sa prethodnog EP-a, te zapratite bend na Facebooku za relevantne informacije o izlasku ovog singla i ostalom. Ako vam srce kuca za black metal, sigurno ćete biti veoma prijatno iznenađeni.

All My Sins – Zov iz magle spisak pesama:

1. Zov iz magle
2. Sa dna

Komentari