Neočekivano izdanje pojavilo se u tami zimske noći na domaćoj sceni, pred sam kraj tekuće 2017. godine. U pitanju je kompilacijski CD jednostavnog naziva Serbian Black Metal Compilation, na kojem je učešće uzelo čak 16 domaćih bendova koji nose barjak najcrnjeg od svih metal podžanrova!

Ako nas sećanje dobro služi, sličnog projekta (BM kompilacija, samo domaća imena) nije bilo još od Sons of Eastern Darkness izdanja, koje je objavljeno pre 10 godina pod okriljem pokojnog Rock Express Recordsa.

Na Srpskoj black metal kompilaciji, koju je objavio Jesboligakurac Records, predstavljeni su bendovi i projekti mahom mlađe generacije: Ljuska, Rdja, Endlife, Navtepheret, Misanthropium, Infernali Gloria, Strahor, Aura Mortis, Paganus Diabolous, Absurdoom, Crnobog, Eris, dok je tu i nekoliko veterana poput Bethor, Kolac i Angelgoat i Zloslut. Trajanje kompilacije je blizu 80 minuta.

Serbian Black Metal Compilation

Idejni tvorac cele ove priče je Miloš Pavlović Packe koji se godinama unazad, pored sviranja, bavi i underground izdavaštvom i distribucijom.

– Cilj mi je bio da okupim dobre domaće underground black metal bendove na jednom mestu. Doduše, par bendova se ipak nije odazvalo mom pozivu, ali su na njihovo mesto uleteli neki drugi bendovi i na kraju je sve ispalo kako treba – rekao nam je Miloš.

Ono što je bitno naglasiti je da je kompilacijski Pro CD-r odštampan u samo 66 primeraka, te biste trebali požuriti oko nabavke istog (500 dinara + PPT Srbija, 5 evra + PTT ostali) putem mejla jesboligakurac@gmail.com i sajta izdavača. Kompilaciju ćemo svakako detaljno predstaviti recenzijom tokom narednih dana.

(SMP)

Komentari