Album Pra sila / Vukov totem pančevačkih black metalaca All My Sins, najbolje je srpsko metal izdanje u protekloj godini, rezultati su internog glasanja redakcije SMP-a.

Dok je heavy metal sastav Patrias odneo pobedu u anketi u kojoj su odlučivali naši čitaoci, SMP redakcija skoro nepodeljenog je stava da je povratnički, a ujedno i debi album sastava All My Sins nešto najbolje što je srpska metal scena ponudila prethodne godine. Recenziju albuma, u slučaju da ste preskočili, pročitajte OVDE.

Drugo mesto, prema glasovima naše redakcije, pripada beogradskom thrash metal bendu Quasarborn, odnosno debi albumu The Odyssey to Room 101. Ovaj sastav čini iskusna ekipa muzičara i već od samih početaka bilo je jasno da će ovde biti postavljeni visoki standardi i da neće biti prostora za bilo kakve propuste. Album je odzvonio i u inostranstvu, a sastav je prekaljen i na koncertnom terenu, pa ako vam se ukaže prilika da ih pogledate uživo, nipošto nemojte to da propustite.

Na trećem mestu našla se još jedna gromada od albuma – povratničko izdanje nekad srpskog, a danas internacionalnog black/death metal sastava Bane, Esoteric Formulae. Priznajemo da nismo očekivali povratak ovog benda, dok istovremeno nismo iznenađeni kvalitetom istog, jer Branislav Panić u prošlosti je već pokazao da je više nego sposoban za realizaciju vrhunskih izdanja, a Esoteric Formulae je upravo takav album. Najtoplija preporuka ako ste ljubitelj pomenutog žanra.

Rezultate glasanja pogledajte u nastavku.

SMP album godine redakcija

Komentari