Riječki alternative metal sastav Nord, pobednici prošlogodišnjeg Jelen Demofesta, potpisali su ugovor sa Geenger Recordsom. Tim povodom, objavili su i spot za pesmu „Shadows“, koji možete pogledati ispod.

Naime, numera „Shadows“ će se naći i na njihovom debitantskom albumu, čije su snimanje dobili kao nagradu za osvojeno prvo mesto na Demofestu 2015. godine.

„Pobeda na Demofestu je uveliko pomogla bendu na samom pozicioniranju i boljoj opštoj vidljivosti na regionalnoj sceni. Moram naglasiti da nam je to bila tek četvrta svirka pred publikom, tako da nam je pobeda omogućila preskakanje par stepenica na putu jednog mladog demo sastava. A, i jedna od jako lepih stvari je što je nagrada omogućila bendu da se fokusira na sam kreativan proces, a ne na smišljanje načina kako platiti samo snimanje albuma“, kaže Mihael Prosen, frontmen Norda, koji je na osmom Demofestu dobio i nagradu za najboljeg basistu festivala.

Prosen je pozvao demo bendove iz regiona da se i sami prijave na konkurs za deveti Demofest, koji je još uvek otvoren za sve bendove.

„Svako bi trebao da se prijavi na Demofest. Tačka. Nema neću! Šalu na stranu… Bendovi, prijavite se, jer imate jedinstvenu priliku da se predstavite pred stvarno velikim auditorijem, stručnim žirijem i odličnom publikom“, rekao je Prosen.

Konkurs za Demofest 09 otvoren je do 15. aprila, a svi zainteresovani bendovi se mogu prijaviti putem zvaničnog sajta festivala. Rezultati konkursa će biti poznati tokom juna, kada će biti objavljena imena ovogodišnjih Demofest takmičara.

(SMP)

Komentari