Nedavno smo vam predstavili aktuelne singlove domaćih bendova u periodu decembar-januar, a i ovaj put ćemo da nastavimo sa sličnom praksom.

Novim singlom „Nameless“, inđijski Superhammer stavio je tačku na transformaciju benda, što ovog puta uključuje trajno angažovanje Jadranke Stanić (Elsewhere Shine) na mestu vokala, kao i na mali zaokret u samom zvuku. Od originalnih članova ostao je samo basista Igor Stanić, koji se prvi put predstavlja i kao gitarista benda, nakon što su isti napustli Milan Brkić i Stevan Vivod. „Nameless“ je sniman u Kragujevcu pod producentskom palicom Ivana Ilića Ćilija, koji ujedno potpisuje miks i mastering, a uloga session bubnjara pripala je Vojinu Ratkoviću (Deadly Mosh, Carnival of Flesh, Punished, itd.).

Posle dužeg vremena, oglasila se i beogradska emo metal ekipa Tibia (na slici), koja je ekranizovala novi singl „Future Left Forsaken“. Numera je snimljena u studiju Paradox, dok su za video spot bili zaduženi Tibia, Nemanja Đorđević i Mina Petrović.

Projekat Midnight Rain je predstavio novi singl „Silver Harvest“, prvi posle prošlogodišnjeg albuma Truth is in the Light, koji predstavlja nešto mirniju stranu projekta i simbolično označava početak rada na novom materijalu.

Limbo iz Niša se oglasio prvim video spotom i to za kompoziciju „You Are Here“, sa još uvek aktuelnog albuma Run Away. Za spot su bili zaduženi Igor Jovanović i Limbo.

Valjevski death metal/hardcore sastav Y.O.X, objavio je zanimljiv lyric video za pesmu „The Price of Liberty“, sa aktuelnog demo snimka Conception of Circle.

Ađanski modern metal bend Phrenia, koji je još uvek u procestu snimanja debi albuma, publiku je obradovao novim spotom, ali ovog puta obradom mega-hita „Hello“, popularne pop pevačice Adele. Video potpisuje Orkotic, a kako zvuči metalizirana Adele, poslušajte u nastavku.

(SMP)

Komentari