Iako smo tek na početku godine, domaći bendovi vredno rade, te su nam neki od njih predstavili nove snimke i video spotove…

Svakako zanimljiva i ekskluzivna vest je da se „rodio“ novi black metal projekat naziva Sorrow’s Grave, srpsko-američka kombinacija koju čine Vladimir Vlad Garčević (Lazarevac – Claymorean, Midnight Rain, svi instrumenti i aranžmani) i Devriz (Džankšn Siti, Kanzas), koji je zadužen za vokale i tekstove. Album An Eternity of Evil je već snimljen i uskoro ćete imati priliku da pročitate recenziju na našem portalu.

Već sada možete poslušati nemiksanu verziju pesme „Progression of Soul: Level Denied“.

BDFuse (na slici), mladi žabaljski rapcore/nu metal kvartet snimio je promo spot za numeru „Ghetto Land“ sa još uvek aktuelnog EP-a Light It Up (http://www.serbian-metal.org/recenzije/audio/5488/bdfuse-light-it-up). Spot je snimila Snežana Marković, dok je finalnu obradu uradio sam bend.

Još jedan mladi thrash metal bend se dokopao prvog snimka, a u pitanju su Beograđani Merciful Angel, koji nam isporučuju Subhuman Hell, demo koji čine tri vrlo dobre numere. Demo je sniman i produciran od strane Luke Tower Matkovića (Space Eater, studio Citadela) i u nastavku ga možete preslušati u celosti.

Vranjanski metalci Mud Factory su ekranizovali pesmu „Where They Sleep“ sa prošlogodišnjeg EP izdanja Project Extinction. Za video su bili zaduženi Nemanja Đorđević i Stefan Gaćeša.

God Am I? je alternative post-rock/progressive metal band iz Odžaka oformljen početkom 2014 godine. Debi album Beyond the Stars, koji je sniman u studiju Kontakt u Odžacima, gde je za miks i mastering bio zadužen Damir Dražić, izlazi tokom ove godine, a za sada nam predstavljaju lyric video za numeru „9“.

Na kraju, pomenimo i smederevski psihodelični stoner/doom metal bend Madvro, koji je predstavio najnoviju numeru „Healing the Good Child of God“, koja je zabeležena u smederevskom studiju Freeman kod Bobana Veljkovića.

(SMP)

Komentari