Teškometalni sastavi Hostis, Deadly Mosh, The Father of Serpents (na slici), War Engine, Decayed Earth, Rain Delay te okultni rock projekat Luciferain Light Orchestra izbacili su ovih dana nove singlove. Pa krenimo (nasumičnim) redom…

Crnogorski deathrash metal sastav Hostis, o kojima smo nedavno pisali, predstavio je numeru “In Shadow of the Crucified” sa nadolazećeg albuma.

– Dok se u većini pesama bavimo političkom demagogijom, u ovoj pesmi smo se dotakli religijske, koja je na svoj način svojevrsni tabu – kratko je prokomentarisao pevač benda Srđan Mišović.

Thrash/speed furija iz Kragujevca Deadly Mosh, izbacila je prvi video spot u karijeri i to za pesmu “Altar of Pain” sa aktuelnog izdanja United by Pain, koje su objavili za EBM Records iz Meksika.

Jedan od retkih doom/gothic metal sastava u Srbiji, beogradski The Father of Serpents, objavio je lyric video za numeru “The Tale of Prophet”, koju će objaviti na nadolazećem EP-u.

Alternativni metalci iz Vlasotinca, Decayed Earth, predstavili su nam prvi spot i singl za pesmu “Kažu“. Ovo je prva pesma sa debi albuma Divna zemlja koji bi trebao da izađe do kraja godine.

Crossover/thrash ekipa War Engine iz Novog Sada nastavlja tradiciju snimanja singlova i spotova za iste, te je na red dosla i numera „Face Your Enemies“. Pogledajte o čemu se radi:

Rain Delay, beogradska fusion metal ekipa, objavila je spot za pesmu „Winged Lion“, sa aktuelnog albuma Of Blood-Red and Gold. Evo kako izgleda:

Last but not least – Iako ovaj sastav nema preterano mnogo dodirnih tačaka sa domaćom metal scenom, u priču je – upućeni će znati, a i SMP je pisao o tome u više navrata – uključena naše gore list, Crnogorka Mina Karadžić, te sa te strane nastavljamo sa podrškom – Luciferian Light Orchestra, okultni doom/rock projekat gitariste Theriona Christofera Johnssona, izbacio je novi, treći po redu singl i spot sa aktuelnog, istoimenog albuma, i to za numeru „Dante and Diabaulus“. Ekipa nastavlja sa proverenom formulom „pevljive melodije, orgazmična atmosfera i golotinja“. Čemu menjati dobitnu kombinaciju?

 

(SMP)

Komentari