Pred sam kraj 2014. godine, nekoliko domaćih sastava izbacilo je nove singlove i spotove.

Zrenjaninski bend Demether, čiji smo povratak nedavno objavili, predstavio je spot za „Child of Today“, drugi singl sa nadolazećeg albuma.

Stoner metalci iz Novog Sada, Northern Revival, objavili su spot za numeru „Square With the House of God“, čime su kompletirali prvi EP Mouth Full Of Dirt.

Hollow My Eyes, metalcore kvartet iz Novog Sada, snimio je i objavio dugoočekivani singl „Ghosts“.

Mladi i veoma aktivni nu metal bend iz Vršca, Microwave, publici se predstavio video spotom za numeru „Requiem For a Nightmare“, kojom najavljuju debitantski full-length album, čiji se izlazak očekuje 2015. godine.

Desolation, groove metalci iz Zrenjanina, čiji smo rad predstavili na stranicama SMP-a, „okačili“ su i „Struggle“, poslednju pesmu sa demo-EP izdanja All Equal Now, a prvi, promotivni koncert, gde će se deliti diskovi, biće održan u subotu 20. decembra u klubu Zeleno zvono u tom gradu.

Presek aktuelnih singlova i dešavanja na domaćoj sceni zaključićemo sa beogradskim rock sastavom Plutonia, predvođenim šarmantnom Anom Milutinović. Ekipa je upravo objavila zvanični video za pesmu „Vatra“, a možete ga pogledati ispod:

(SMP)

Komentari