Zrenjaninski sastav Desolation održaće prvi koncert 20. decembra u klubu Zeleno zvono u tom gradu.

Momci su najavili da će deliti poklone za sve one koji dođu, te dodali da će tom prilikom da nastupi i sastav CounterIgnition.

– 20. decembra ćemo imati prvu, promotivnu svirku u klubu Zeleno zvono i tada ćemo na ulazu besplatno deliti promo CD All Equal Now, sa tri demo numere koje smo skoro snimili, a to su „Desolation“, „Bleed Stand Defend“ i „Struggle“ – rekao je za SMP bubnjar benda Ivan Vasić.

Desolation je nastao početkom 2014. godine, kada je Vasić došao na ideju da okupi stariju ekipu muzičara, koja je ranije bila aktivna po raznim zrenjaninskim bendovima. Ekipa svoj stil karakteriše kao groove/metal/core.

– Uticaji su brojni: Gojira, Hatebreed, Lamb of God, Suffokate, Whitechapel, Suicide Silence, Tesseract, Humanity, Vildhjarta, Mastodon, Humanity Last Breath, Audioslave, Down, BLS, Queensryche, Dream Theater, Opeth, At the Gates… i još brdo bendova koje svako od članova sluša – kaže Vasić.

Desolation čine pevač Mladen Kačavenda, gitaristi Aleksandar Drašković i Ivan Gombar, basista Marko Božilović i bubnjar Ivan Vasić.

(SMP)

Komentari