Nakon sedam godina pauze, zrenjaninski metal sastav Demether vraća se na scenu. Ekipa je upravo objavila spot za pesmu „Two Roses“, te najavila novi album koji bi trebao da se pojavi do kraja godine.

„Prošlo je sedam dugih godina od našeg poslednjeg albuma Beautiful. Mnogo toga se izdešavalo u međuvremenu. Taj period posvetili smo, da budemo iskreni, drugim bendovima, ali nikada nismo odustali od Demethera. Kada smo zaključili da je došao pravi trenutak, odlučili smo da nastavimo sa radom i da naše misli i energiju usmerimo u stvaranje nove ploče. Nismo hteli ništa da otkrivamo, kako bi povratak izvazvao što jači efekat. Nadamo se da smo iznenadili naše fanove, u pozitivnom smislu, naravno“, saopštili su momci i devojke iz Demethera tokom predstavljanja spota za novi singl, kojim su najavili treći studijski album.

„Zvuk benda je u međuvremenu sazreo, nadamo se da ćete da se složite kada čujete novu pesmu. U predstojećem periodu očekujte još uzbudljivih stvari, a sve informacije biće dostupne na našem sajtu i Facebook stranici„, kažu u bendu.

Podsetimo, Demether je osnovan 2002. godine u Zrenjaninu i važio je za jedan od najboljih i najperspektivnijih srpskih melodic metal/gothic bendova tokom prve polovine dvehiljaditih. Debi album Within the Mirror objavili su 2004. godine, a tri godine kasnije i njegov naslednik, album Beautiful. Ekipa je zabeležila zavidan broj koncertnih nastupa zahvaljujući saradnji sa Radio 202-kom (Hitovi nedelje – Demo masters uživo), kao i festivala (Zaječarska gitarijada, Exit…). Sastav tokom 2008. godine prestaje sa radom.

U aktuelnoj postavi Demethera su pevačica Dunja Deurić, klavijaturista i pevač Damjan Deurić, gitarista Mihajlo Oklobžija, basistkinja i pevačica Agnes Meleghy, te bubnjar Attila Benko.

A kako tačno Demether zvuči u 2014. godini, saznajte ispod:

(SMP)

Komentari