Završene su obe takmičarske večeri sedmog Jelen Demofesta, a u finale se plasiralo 13 bendova, koji će večeras na tvrđavi Kastel da se bore za nagrade banjalučkog festivala.

Reč je o bendovima Artan Lili (Beograd), Garage in July (Osijek-Požega), Hulahoop (Kamnik), Ivica (Pančevo), Lolita (Koprivnica), Lorna Wing (Beograd), Low Peak Charlie (Primorska-Ljubljana), Pitchwise (Beograd), Punkart (Tuzla), Shangai Street Fight (Banja Luka), Shewa (Sinj), Svemir (Zagreb) i Zoon Politikon (Podgorica).

U revijalnom delu festivala, publici su se odličnim nastupom predstavili prošlogodišnji finalisti, slovenački sastav Kontradikshn, a tvrđavu je potom prodrmao beogradski sastav Eyesburn, koji, nakon povratka na scenu i albuma Reality Check, sasvim sigurno zvuči bolje i energičnije nego ikada.

kontradikshn

Kontradikshn

Reggae legenda Max Romeo zatvorio je drugo veče Jelen Demofesta, a publika je mogla da uživa u izvornim i opojnim zvucima Jamajke. Gospodin Romeo i prateća mu ekipa, delovali su veoma zadovoljno i nadahnuto, a srećom, i vreme je poslužilo, pa je i kiša izgleda konačno pokazala malo razumevanja.

Treće i finalno veče Jelen Demofesta obeležiće odabir pobedničkih bendova i uručenje vrednih nagrada, kao i nastupi Urban & 4 te legendarnih The Brand New Heavies. Pre njih, prošlogodišnji pobednici Demofesta, sastav M.O.R.T. predstaviće nam debi album, pa će to biti dobra prilika da vidimo šta je ovaj sastav radio i koliko je napredovao u odnosu na prošlu godinu.

Početak dešavanja na Kastelu je u 21 čas, a podsetimo i na dnevni program od 14 sati u Domu omladine – promocija albuma benda M.O.R.T., predavanje Dušana Jevtovića, strip art predavanje, te promocija knjige „Bremeplov“ od 17:30, Nikole Vranjkovića.

demofest2014

Podsećamo, ulaz na sve festivalske sadržaje je besplatan, uz obaveznu donaciju za stradale u poplavama, pa večeras na Kastel ponesite igračku, koja će da obraduje mališane u Doboju.

(SMP)

Komentari