Beogradski gitarista i kompozitor Alek Darson (Organized Chaos) koji trenutno pohađa bostonski Berklee College of Music, objavio je EP Panopticon.

Na EP-u se nalazi šest pesama, a moguće ih je preslušati i kupiti na Alekovom BandCamp profilu. Dostupno je i fizičko CD izdanje po ceni od 10 dolara.

„Tokom poslednjih 10 godina profesionalnog muzičkog iskustva, prošao sam kroz brojna emocionalna stanja. Angažman u različitim projektima i bendovima omogućio mi je jasan uvid u različiti opseg ličnih razmišljanja, u rasponu od proživljavanja onih najnižih – kao što su neodobravanje i prezir, pa sve do uzvišenosti blaženstva ljubavi i prihvatanja. Muzika na ovom EP-u opisuje sve one emocije o svetu i na šta su svedene. Ja gledam na to kao na panoptikum, savršeni ‘svevideći’ zatvor, gde je jedini stražar ‘sve-posmatrač’. Veliko je pitanje: jesmo li mi stražari, ili zatvorenici? Nadam se da će vas ovaj EP približiti mom unutrašnjem svetu“, naveo je Alek povodom ovog izdanja.

alekdarson

Materijal se kreće kroz progressive metal i rock pravce, sa virtuoznim gitarskim bravurama, kako je i očekivano, imajući u vidu da je Alek gitarista najvišeg ranga, koji je svoje znanje demonstrirao kako na debi albumu prog metal sastava Organized Chaos, tako i na brojnim koncertima i samostalnim video snimcima (više o tome na zvaničnom sajtu i Facebooku),

Sve pesme na EP-u komponovao je Alek Darson, a tu je i solidan broj gostiju – čak tri bubnjara svirala su na EP-u, i to Milan Jejina Yeqy (Organized Chaos, Destiny Potato, Draconic…), Mića Kovačević (ex Downstroy, ex Decontrolled, Miligram) i kolega sa Berkleeja Hadrien Pierson. Gostujući vokal na petoj pesmi je Vladimir Lalić (Organized Chaos, Draconic), a tu je još par studenata sa Berkleeja, Milena Jančurić (flauta), te Eren Basbug, koji je odsvirao klavijature, te odradio aranžman za string sekciju koju čine Steve Chieh-Wei Chiu, Dominika Hwang, Alison Dooley, Sadie Currey, Tamer Tarhan i Eden Rayz. Zanimljivo je da je Basbug radio orkestracije za aktuelni, istoimeni album prog metal legendi Dream Theater.

(SMP)

Komentari