Bendovi Face Off, Creation of Nothing, Northern Revival, Phrenia i Paimonia objavili su ovih dana nove singlove. Poslušajte ih ispod i podržite domaću scenu!

Creation of Nothing je „porodični“ projekat iz Inđije – Igor i Jadranka Stanić za sada su jedini stalni članovi benda.

„Miloš Tomasović iz Courtesy of None nam je pomogao oko bubnjeva na singlu ‘Day Without Tomorrow’, jedinoj snimljenoj pesmi za sada. Sve je rađeno kod Luke u Citadeli, a saradnja sa njim je standardno vrhunska. Dosta novih pesama je napisano, pitanje je samo kako ćemo ih realizovati i da li će prvi sledeći korak biti full album ili nešto skromnije. U svakom slučaju, biće dosta studijskog rada ove godine“, kaže Igor Stanić, inače član benda Superhammer.

Poslušajte singl „Day Without Tomorrow“:

Da stoner scena u Srbiji raste iz dana u dan, dokazuju i Northern Revival, četvorka iz Novog Sada koja je snimila singl-prvenac „Truth On a Cold Plate“ u studiju Piknik kod gospodina Bandara. Bend postoji od 2012. godine i od tada rade isključivo autorsku muziku, a uveliko se spremaju za live nastupe, kao i za snimanje ostatka materijala.

Poslušajte ih ispod:

Ađani Phrenia su ekranizovali numeru „Falling Down“, koja je za nekoliko dana dostigla skoro 2.500 pregleda. Mladi bend kombinuje moderni metal sa melodičnim metalcore zvukom, i navode da su im uzori Enter Shikari, Scar Symmetry i sl. Koncertno su aktivni, a u planu je i debi album.

Novosadski black/death metalci Paimonia pustili su u etar numeru „Ruined Form Catharsis“ koja će se naći na debi albumu Disease Named Humanity, koji će na CD-u objaviti Humanity’s Plague Productions, dok će za kasetno izdanje biti zadužen Exalted Woe Records.

Poslušajte singl:

Sledi, zatim, ekskluziva – beogradski alternative metal sastav Face Off upravo je predstavio spot za novi singl „Lush“. Pesma je dostupna i u audio formatu preko BandCamp stranice benda.

Slična ekskluziva stiže nam i iz tabora beogradskog sastava Violent Chapter – momci su snimili spot za pesmu „White Rabbit Hole“, sa aktuelnog EP-a Millstone Punishment.

„Spot smo radili sami, snimano je u našem studiju Violent Chamber, u društvu najbližih prijatelja benda“, kratko su nam rekli momci iz VC.

Pogledajte spot:

(SMP)

Komentari