Bendovi Forever Storm, Nemesis, Evolucija, Pannox, Restore, My Last Suicide i Xant, predstavili su ovih dana novi materijal.

Kragujevački heavy/power metal sastav Forever Storm objavio je video za singl „Doktrina pobede“, prvi sa aktuelnog albuma Od pepela do večnosti (proglašen za album godine na SMP-u). Video produkciju potpisuju Bojan Stevanović – Kan i Lingus audio visual stimulation.

Melodic death metal sastav Nemesis objavio je lyric video za singl “Embrace Reality” sa istoimenog albuma koji je nedavno izašao digitalno i na CD-u za Grom Records. Za kreaciju i produkciju videa bila je zadužena ekipa On-Set studija, koji je sa Nemesisom već sarađivao na produkciji većine njihovih video spotova.

Novi album sympho-metal sastava Evolucija The World is Full of Wrath sa deset novih pesama biće objavljen 5. aprila za nemačku izdavačku kuću 7hard. Album će biti dostupan na svim streaming platformama, kao i na CD-u i vinilu u ograničenom tiražu. Sastav trenutno promoviše singl pred izlazak albuma, a reč je o baladi “Shame on you” u kojoj ponovo gostuje Žanil Tataj Žak (ex-Divlje Jagode).

Novosadski progressive thrash metal bend Pannox, predstavio je prvi spot za numeru “Prometheus”. Pesma se nalazi na aktuelnomm debi albumu The Night of Pan čiju smo recenziju nedavno objavili na našim stranicama. Video produkciju potpisuje Anima Mundi Productions.

Restore je sredinom marta objavio EP Promise To Myself na kojem se nalazi šest pesama. U pitanju je mladi trio iz Zrenjanina koji je nastao 2022. godine. Bend je osnovala Andrea (17) koja je na poziciji gitare i vokala, ubrzo se pridružila basistkinja/prateći vokal Teodora (19) i bubnjar Aleksa (27). Što se tiče pravca u kome bend ide, sve više se čuju zvuci metala, HC, prizvuci hip-hopa kao i grungea. Poslušajte kompletan materijal.

Banjalučki melodic death metal sastav My Last Suicide objavio je live video za numeru „Personality Disorder“. Grupa trenutno radi na drugom albumu, a u međuvremenu je došlo i do promene postave, pa su danas u bendu pevač Dado Golubović Marić, gitaristi Stefan Mitrić i Aleksandar Stjepanović, basista Daniel Knežević, te bubnjar Aleksandar Zrnić.

Prema najavama iz benda, u predstojećem periodu očekuje nas nekoliko singlova koji će da najave nešto drugačiji zvuk u odnosu na debi album.

Kovinsko-požarevački trio Xant objavili su spot za pesmu „Probaj“. Numera je takođe dostupna na svim striming platformama. Za sebe kažu da su „rokenrol bend sa jakim distorzijama“, a njihov zvuk je nastao kombinacijom više žanrova kao što su hard rock, metal, grunge i hardcore.

(SMP)

Komentari