Nemački Kanonenfieber, te norveški Uburen biće gosti na koncertu (Krzysztof Drabikowski’s) Батюшка koji će biti održan 23. novembra u Dorćol Platzu, saopštili su organizatori Hengtajm.

„Kanonenfieber je projekat nemačkog multiinstrumentaliste koji se krije iza imena Noise. Priča je započela 2020. godine u Bambergu, a u vrlo kratkom roku privukla je veliki broj poklonika black/death metala. Noise je iz svog kućnog studija izbacio album i dva EP čije su teme iz Prvog svetskog rata, a kaže da je maskiran budući da muzika treba govoriti sama za sebe, kao i da je valja slušati bez predrasuda. Takođe, ističe kako su svi njegovi tekstovi istorijski tačni i proverljivi.

Uburen je tročlani viking/black metal bend iz Norveške koji je nastao 2010. pod imenom Skyggegjemsel. Njihovo ime na staronordijskom bi, u ponešto slobodnijoj interpretaciji, značilo “odbačeni od majke”. Dosad su izdali četiri albuma, a najaktuelniji Usurp the Throne svetlo dana je ugledao u januaru ove godine“, stoji u zvaničnoj najavi.

Ulaznice su u prodaji preko servisa Gigstix.

(SMP)

Komentari