Bendovi Primitai (London, UK), Claymorean (Lazarevac) i Oathbringer (Kragujevac) nastupiće 15. oktobra u klubu Atom Akademija u Beogradu.

Primitai dolaze iz Londona i sviraju melodični heavy metal sa uticajima powera, NWOBHM, proga pa čak i thrash metala, sa savremenom produkcijom. Nastupali su sa bendovima kao što su Edguy, Sepultura, Riot… i time potvrdili da nisu ograničeni na žanrovsku publiku. Nedavno su objavili album The Violence of the Skies za ROAR Records.

Claymorean je heavy metal sastav iz Lazarevca koji se bavi stvaranjem autorskog muzičkog materijala čije izvorište možemo pronaći u zvuku bendova poput Black Sabbath, Judas Priest, Iron Maiden, Manilla Road, Manowar, Riot, Running Wild, ali i u ostalim podžanrovima metal muzike, kao što su power, doom i epic metal. Bend je objavio tri studijska albuma za Stormspell Records, kao i koncertni album sa nastupa u Kragujevcu, a mesecima unazad aktivno promovišu aktuelno izdanje Eulogy for the Gods, koje je dočekalo i verziju na vinilu tokom avgusta 2022. godine.

Oathbringer je epic metal bend iz Kragujevca koji je nastao 2020. godine kao projekat Lazara Zakića (gitara) i Miloša Stošića (vokal i bas gitara). Nakon zapaženih nastupa na najvećim festivalima u Srbiji, poput Exita i Arsenala, bend tokom 2022. godine objavljuje debitantski album Tales of Glory. Pesme benda inspirisane su delima epske i naučne fantastike, istorijom, nordijskom i slovenskom mitologijom, a omot za album radio je čuveni italijanski ilustrator Velio Josto.

Cena ulaznice za ovaj jedinstveni HM spektakl je više nego povoljnih 500 dinara. Početak svirke najavljen je za 20 časova.

Primitai

(SMP)

Komentari