Bendovi Violent Chapter, Stvor, Melissa, Oathbringer, Godcider i Haiduk, predstavili su ovih dana novi materijal.

Beogradska metalcore ekipa Violent Chapter nedavno je objavila EP Servitude, a za prvi singl odabrana je numera „Elegy For The Forgotten“. EP se sastoji od pet pesama a isti je snimio, miksao i producirao Luka Matković u Citadela studiju u Beogradu. Za video je bila zadužena Jovana Uzelac.

Beogradski groove/nu metal sastav Stvor objavio je spot za singl „Nothingness“. Pesma je snimana je u studiju Blaze, a Miloš Mihajlović bio je zadužen za audio produkciju i mastering.

„Pesma ‘Nothingness’, nakon singla ‘Blue’, nastavak je u novoj etapi za bend Stvor u kojoj je relativno nova, ali ustaljena ritam sekcija ujedno i nosilac promene izraza. Zbog epidemije smo se opet snalazili oko realizacije pesme i svako je snimao kako se snašao, neko u kućnom studiju, neko u studiju Blaze“, stoji u saopštenju. U planu su novi singlovi i spotovi koji će zaokružiti ceo drugi album benda.

Tri meseca nakon prethodnog spota „Darkness of Love“ prokupačka metal grupa Melissa objavila je i peti spot sa aktuelnog albuma My Empire Has No Limits, ovaj put za naslovnu numeru sa istog. Spot je sniman u Srbiji i Norveškoj.

Kragujevački heavy metal sastav Oathbringer snimio je obradu Bathory klasika „Gods of thunder of Wind and of Rain“.

„Dok se album iščekuje, pripremili smo obradu nama dragog benda, koji nas je inspirisao i definitivno ostavio pečat i na našem autorskom radu. Ovim gestom nismo želeli samo da prekratimo slušaocima vreme do izlaska albuma, već i da odamo počast jednom od najvećih i najuticajnijih metal muzičara (Thomas Börje Forsberg) Quorthonu“, objašnjavaju iz benda.

Debi album Oathbringera Stand or Fall već je snimljen, i biće objavljen za teksaški RTR Records u januaru 2022. godine.

Nekada ruski a danas pančevački one-man black metal projekat Godcider, objavio je spot za numeru „Mrakobesje ili smrt“ sa nadolazećeg istoimenog EP-a. Ovaj projekat vodi Aleksandar Runov s kojim smo nedavno uradili i intervju.

Haiduk, death/black metal projekat koji iz Kanade predvodi naš Luka Milojica, objavio je singl „Swarm“ kojim je predstavio album Diabolica čiju recenziju očekujte uskoro na našim stranicama.

(SMP)

Komentari