Bendovi Carnival of Flesh, Zvijer, The Father of Serpents, Kapra, Fernando Colunga Ultimate Experience, Zyrion, Arhaizam, Disassemble i Dharuygh, predstavili su ovih dana novi materijal.

Beogradski symphonic black metalci Carnival of Flesh objavili su spot za numeru „Tropical Plunder“, prvi singl sa predstojećeg albuma Anthems of Extinction.

„Kao i do sada, CoF se zabavljaju temama ljudske pohlepe i patnje, koju su ovoga puta doveli u moderno okruženje. Stoga, novi album će se baviti kako ekološkim tako i sociološkim problemima današnjice, kroz neizbežne mizantropske note“, stoji u zvaničnom obaveštenju.

Za režiju, montažu i kameru zaslužan je Igor Jimmy Stanić (Graveyard Neighbour Photography), ulogu glavne glumice je preuzela Ljubica Dolašević, dok je za šminku bila odgovorna Radmila Vasiljević. Kao i album prvenac, Anthems of Extinction je sniman u Kragujevcu, a produkciju, miks i master je ponovo radio Ivan Ilić Ćili.

Nepunih godinu dana nakon izlaska albuma Navia (Zadah jalovog svijeta), banjalučko-riječki black metal duo Zvijer najavio je izlazak EP-a Pod balkanskim noćnim nebom. Materijal će biti objavljen za engleskog izdavača Insart Records, a na njemu će se naći tri autorske pesme i dve obrade – kultnog jugoslovenskog punk benda Paraf, te legendarne goth/rock skupine Siouxsie and the Banshees.

Za promotivnu pesmu odabrana je „Pulsirajuće ludilo“.

Beogradski doomeri The Father of Serpents ekranizovali su pesmu „Into the Darkness“ koja se nalazi na aktuelnom materijalu Years Lost in Darkness. Za zvuk je bio zadužen gitarista benda Igor Lončar, dok je većina materijala za spot iskorišćena sa julskog koncerta u Domu omladine Beograda.

Novi singl ima i Kapra, ekstremni metal duo koji radi na relaciji Srbija-Hrvatska. Numera se zove „Dom“. Kao i do sada, muziku potpisuje Danilo Dabić, dok je na vokalima Bruno Longfield.

Požarevački death’n’roll bend Fernando Colunga Ultimate Experience objavio je novu pesmu „Un Lamento Por Esmeralda“. Kao prethodna dva singla i ovaj, inspirisan latinoameričkim sapunicama, nosi naziv na španskom jeziku dok je tekst napisan na engleskom. Po prvi put od osnivanja 2010. godine, bend je tokom snimanja koristio pravi umesto programiranog bubnja, za šta je zaslužan novi član Miloš Kostić.

Kragujevački eksperimentalni stoner rock/metal bend Zyrion objavio je EP Journey to the Pyramid of the Sun. Izdanje je, kako kažu iz benda, zamišljeno kao konceptualni album koji vodi od pustinjske tišine do blastbeatova vrelog sunca, dok su kompletna muzika i tekst povezani u jednu celinu.

EP je najavljen singlom „Journey“ kojeg možete poslušati ispod, dok za kompletan EP posetite BandCamp stranicu Zyriona.

Arhaizam, ethno/groove metal projekat koji smo nedavno recenzirali, predstavio je prvi video za pesmu „Voda“. Spot je snimljen u Homolju, iznad izvorišta reke Mlave i u dvorištu obližeg manastira Trška koji je i pre služio kao inspiracija za cover art. Spot je rađen na bazi playthrough videa sa dodatnim kadrovima iz pomenutog okruženja.

Disassemble je metal bend iz Petrovca na Mlavi koji je nastao 2014. kao ideja četiri drugara koji su zajedno hteli da sviraju pod imenom Flamethrower. Nakon dve godine zajedničkog sviranja, vežbanja i stvaranja dolazi do nesuglasica oko nalaženja zajedničkog muzičkog jezika i zvuka i tada Flamethrower postaje Disassemble. Bez bubnjara i sa jednim albumom iza sebe bend pravi novi materijal za drugi album ali u procesu shvataju da je žanrovska promena previše nagla i da bi bilo dobro da umesto albuma izbace EP Disclosure kao nagoveštaj da dolazi do promene zvuka benda. Za prvi singl odabrana je numera „A Brewing Storm“.

Mladenovčanin Đura Stevanović stoji iza projekta Dharuygh. Kako kaže, u pitanju je instrumentalni solo projekat, post-rock / post-metal / experimental usmerenja.

“Pre nekog vremena izbacio sam prvi singl „Wider Horizons“ sa predstojećeg albuma, koji je uleteo neplanirano, posle planinarske akcije u Crnoj Gori koja je ostavila snažan utisak na mene“, objašnjava Đura. Album izlazi krajem septembra.

(SMP)

Komentari