Hiperaktivni epic power/black metal sastav Númenor najavio je tribute izdanje koje će biti posvećeno legendarnom sastavu Blind Guardian. Album, nazvan Tales From the Edge of Time, biće objavljen tokom zime za Elevate Records.

Kako saznajemo, na ovom jedinstvenom izdanju gostovaće i nekoliko poznatih pevača sa scene, među kojima su Christian Eriksson (ex-Twilight Force, Northtale) koji će se Númenoru pridružiti u numeri „Lord of the Rings“, zatim Jens Carlsson (Persuader, ex-Savage Circus) koji je otpevao „Journey Through the Dark“, te Pasi Humppi i David Akesson (Freternia, Bloodbound) koje ćemo slušati u izvedbi pesme „Mordred’s Song“.

Pored pomenutih, na albumu će se naći i numere „Valhalla“, „Run for the Night“, „Welcome to Dying“ i „Lost in the Twilight Hall“, dok je bend ostavio mogućnost za potencijalne izmene, kao i učešće još gostujućih muzičara.

Podsetimo, sastav je nedavno realizovao novi album Draconian Age, kao i reizdanje davno rasprodatog Colossal Darkness, a o svemu tome pričali smo i sa liderom benda Markom Miranovićem. Intervju, ako već niste, pročitajte ovde.

U nastavku pogledajte naslovnu stranu predstojećeg izdanja, koju potpisuje Yulia Zhuchkova.

Numenor - Tales from the Edge of Time

(SMP)

Komentari