Bendovi Alitor, Sordid Pink, Senshi, Aurium, Bulletproof, Creation of Nothing, In From The Cold, Lower Parts of Human Sludge, Melissa i Wicked Ways, predstavili su ovih dana novi materijal.

Dugo najavljivani singl inđijskog sastava Alitor, „Fall.Ing“, najzad je dostupan za slušanje. Numera je objavljena na YouTubeu, a prati je animirani video omota novog albuma, jednostavnog naziva II. Kako saznajemo, uskoro će biti objavljen još jedan singl, nakon kojeg možemo očekivati i kompletan album. Autor videa je Marko Danilović iz benda Quasarborn, a omot je odradila Jovana Uzelac.

Sordid Pink (ex-Destiny Potato), beogradski djent/prog/pop metal koji predvode Aleksandra Ðelmaš i David Maxim Micić, nakon duže pauze, oglasili su se singlom „FU“. Pesma bi se trebala naći na novom izdanju koji je odavno u pripremi, nakon izvrsnog Destiny Potato albuma LUN iz 2014. godine.

Novosadski ragga metalci Senshi objavili su spot za numeru „PMA (Positive Mental Attitude)“, obradu ska/rock benda Kemuri, inače prvog japanskog rock benda koji su čuli i koji ih je inspirisao i uveo u japansku rock scenu. „Ovo je način da im se zahvalimo“, prokomentarisao je za naš portal frontmen benda Adam Rakić, te najavio izlazak kompletnog albuma tokom 2020. godine.

Beogradski sympho/progressive metal bend Aurium nakon duže pauze oglasio se spotom za pesmu „Asylum“. Singl najavljuje album The Second Sun koji će izaći za špansku kuću Art Gates Records. Podsetimo, redove ovog benda pojačala je pevačica Dragica Maletić (ex-Demist) o čemu smo već pisali.

Bulletproof, hard’n’heavy sastav iz Ivanjice oglasio se prvim singlom „Blow My Fuse“. Pesma je snimljena i producirana u legendarnom studiju Češnjak u Kragujevcu od strane Vuje KBO!.  Ovaj trio navodi da su inspirisani bendovima poput AC/DC, Cinderella, Rhino Bucket i sl.

Projekat Creation of Nothing bračnog para Stanić objavio je drugi singl „Burn Them“ nakon ponovnog okupljanja. Numera je 100% Made in Inđija, jer je snimljena u Graveyard Neighbour studiju, bazi Stanića, a za miks i master je bio zadužen Rodoljub Raičković (Studio Vortex). CoN će uskoro izbaciti treći singl, nakon čega Cica i Igor počinju sa radom na debi albumu.

Doom/sludge/stoner ekipa In From The Cold nakon godinu dana od objavljivanja split vinila sa Nulom, najavljuju novi EP Groundhog Day. Za naslovnu numeru odrađen je i spot čiju režiju i montažu potpisuje Igor Stanić (SMP). Ceo EP će uskoro biti dostupan na svim digitalnim platformama, kao i na BandCamp profilu benda i oficijelnom YouTube kanalu. Vinil izdanje sa bonus pesmama očekuje se sredinom godine.

Somborski slam/brutal death metalci Lower Parts of Human Sludge objavili su posredstvom popularnog YouTube kanala Slam Worldwide prvi oficijelni spot za numeru „Home-Tanned Human Remains“. Iza kompletnog audio/video snimanja stoji sam bend, a singlom najavljuju album prvenac Lipohas Pt1 koji će izaći tokom ove godine.

Grupa Melissa iz Prokuplja završila je snimanje debi albuma u studiju Paradox u Smederevu i trenutno su u potrazi za izdavačem. Ovih dana predstavili su se i sa novim singlom „My Life No Surrender“. Podsetimo, Melissa je osnovana davne 1986. godine. Pojedini članovi benda bili su fanovi grupe Mercyful Fate, te je grupa dobila naziv po kultnom albumu pomenutog benda. Ipak, muzički gledano, novi materijal više naginje death/black zvuku koji je ukombinovan i sa nešto modernijim tendencijama.

Beogradski thrash metal bend Wicked Ways objavio je singl „No Excuse“ kao najavu za predstojeći EP Struggle Is Real koji je producirao i miksao Elio Rigonat. Na materijalu će se naći ukupno pet numera. Video animaciju potpisuje Miloš Slavković (Hard Peak).

Na kraju ovog pregleda, pomenimo i bomba-singl o kojem smo već pisali, a koji je nedavno prodrmao region – reč je o premijernom predstavljanju projekta Gavranovi, u čijim redovima su bivši i sadašnji članovi elitnih domaćih sastava The Stone, Infest, May Result, Quasarborn i drugih. Numera se zove „Crni EP – Pjevanija prva“, i specifična je, pored korišćenja gusli, i po tematici i tekstovima na crnogorsko/srpskoj ijekavici.

(SMP)

Komentari