Bendovi  Senshi, Centurion, Cynical Testimony, The Trigger, Haste, Begustostop, Winyac, Velar i Dave Van Detta, predstavili su ovih dana novi materijal.

Nakon problema sa postavom i otkazivanjem koncerta na EXIT festivalu, ragga metal bend Senshi konsolidovao je svoje redove i pomalo neočekivano objavio novi singl „Rise Again“, kojim najavljuju svoje dalje delovanje. U numeri gostuje Yuzu Natsumi koja je odsvirala šemisen deonice. Pesma je snimljena u studiju Grasshopper Sound u Zrenjaninu, a za miks i mastering je bio zadužen Pavle Kirćanski, novi gitarista benda i nekadašnji član sastava Impurita.

Beogradski heavy metal bend Centurion objavio je spot za pesmu „Pomračenje uma“ sa predstojećeg debi albuma najavljenog za 13. septembar, kada će isti biti dostupan na CD-u i svim digitalnim platformama. Spot je sniman u MVP filmskom studiju, dok su audio produkciju odradili Luka Matković i Centurion.

Cynical Testimony, čačanski eksperimentalni death metal projekat iza kojeg stoji Luka Milošević (Deadly Mosh/Motorcharge), objavio je singl „Nirvana (Titraj svesti)“. „Nirvanu“ je napisao Vladislav Petković Dis, ali u pesmi tekst nije iskorišćen u celosti. Sve instrumente i vokale je usnimio i odsvirao Luka.

Beogradski sastav The Trigger objavio je lyric video za pesmu „Boom“ u kojoj gostuje Marko Matijević Sekul iz hrvatskog benda Manntra. Kao što je poznato, The Trigger je album The Time of Miracles objavio za Massacre Records, a diskovi su dostupni i možete ih kupiti od samog benda po ceni od 850 dinara. Ako ste u Beogradu ili Pančevu moguće je i lično preuzimanje.

Vrbaški deathrash metalci Haste, objavili su singl „To Dwell With Darkness“. Ovom pesmom najavljuju album koji će uskoro biti snimljen. Sav posao oko ovog singla odrađen je u studiju Piknik u Novom Sadu, dok je artwork uradio Ezotericus.

Death/grind sastav Begustostop iz Beograda pre početka rada na novom izdanju, predstavio je video za numeru „Clyster Clear“ koja se nalazi na aktuelnom albumu Overdose Reality, koji je objavio Record Meat 5000. Za produkciju videa bio je zadužen bubnjar benda Milan Miki Petković.

Miscreation Records je nova digitalna etiketa na domaćoj sceni i kao prvo izdanje je najavljen death/grind projekat Winyac, odnosno album  Gastric Flushing. Ovih dana oni su predstavili i singl „Mr Hamster“. Ovaj dvojac čine Julijan Vojin na gitarama i programiranju i David Mezei na bas gitari/programiranju. Album je snimio Julijan, dok je za miks i mastering bio zadužen Antal Kovač, inače obojica iz zrenjaninskog sastava Forgotten Scream.

Tročlani eksperimentalni sastav Velar objavio je numeru „Off“ kojom predstavlja debi album Yemen koji će se pojaviti uskoro. Iz benda su poručili da će materijal predstaviti pesmu po pesmu pre toga kao zasebne singlove. Inače, Velar je osnovan u Novom Sadu, a osnovna ideja benda jeste kombinovanje raznih žanrova, kao što su stoner, post rock, progressive metal i elektronska muzika. Prvi EP, pod nazivom Velar, je izašao 2014. Od tada je bend pažljivo i temeljno radio na pomenutom debi albumu.

I na kraju ćemo ponovo pomenuti vršački projekat Dave Van Detta, čiji smo rad i novi singl zasebno predstavili. Ispratite fenomenalnu pesmu i spot za numeru „Opus Dei“.

(SMP)

Komentari