Vrščanin David Jerković aka Dave Van Detta predstavio je spot za pesmu „Opus Dei“, prvi singl sa debi albuma A Revelation Retold koji će se pojaviti početkom septembra.

Novi singl predstavlja spoj koji do sada nije viđen na ovim prostorima, a i šire – solo kontrabas u metal muzici.

– Ideju za ovako nešto sam dobio pre dve godine, kada sam započeo projekat. Od kad znam za sebe vodio sam dva života: život u rock i metal projektima i život klasičnog muzičara. Opus Dei je bio „beba“ ta dva života – kaže David za SMP.

Pojašnjava da prevod numere sa latinskog znači „The Work of God“, o čemu govori i sam spot, koji je produkt vršačkog snimatelja Bojana Todorovića.

– Veoma sam zadovoljan kako je spot ispao. Sama pesma je predstavljala veliki poduhvat zbog aranžmana, kontrabasa, koji nije predviđen da bude solo instrument i celog simfonijskog orkestra koji prati ovu pesmu. Za mene je stvaranje i audio i video materijala bilo jedno veliko putovanje i sada ne mogu da verujem da smo konačno došli do premijere – kaže David.

Prema njegovim rečima, predstojeći album će biti drugačiji, odnosno zreliji od do ranije objavljenih singlova, gde će se ovog puta čuti noviji stil vokala zajedno sa primesama black metala.

Dave Van Detta - A Revelation Retold

Spisak pesama na albumu A Revelation Retold izgleda ovako:

1. Opus Dei
2. She Gave Me Of The Tree, And I Did Eat
3. Dawn Has Appeared
4. Echoes(After The Fall)
5. A Plague Upon Gaia
6. Gematria
7. Sounding The Seventh Trumpet
8. Opus Bestia

David je školovan muzičar i završio je nekoliko smerova klasičnih instrumenata, kao i solo pevanja. Solo projekat Dave Van Detta je započeo 2017. godine sa prva dva singla „Beauty and Deceased“ i „Requiem For Lucy“.

Pre solo projekta bio je basista i vokal nu metal benda MicroWave, s kojim je nastupao na brojnim festivalima poput Zaječarske gitarijade, Rock Village, Bunt Rok Masters na nacionalnoj televiziji, i još mnogim drugim. Kao student, imao je priliku da putuje i svira u raznim orkestarskim projektima, kao i da nastupi sa Beogradskom filharmonijom.

(SMP)

Komentari