YUMetal.net, najdugovečnija online metal zajednica na našim prostorima, ponovo je aktivan, nakon nekoliko meseci tehničkih problema koji su rezultirali nedostupnošću foruma, a o čemu smo nedavno pisali.

Vlasnik domena ostao je isti čovek, ali je tehničko održavanje preuzeo Nikola, jedan od dugogodišnjih korisnika poznatiji pod nickom Baal, te se očekuje da forum ostane aktivan i da od sada radi bez većih problema.

“Svi smo svesni koliko je u poslednjih par godina loše funkcionisao forum u smislu pouzdanosti, bagovanja softvera, napada botova, prestanka rada i tako dalje. Nakon mog razgovora sa Milošem (Guardianom – vlasnikom domena – op.aut.) odlučili smo sledeće. On i dalje ostaje vlasnik foruma, samo što ću ga ja voditi u smislu organizacije i održavanja, serverskog dela, licence za softver koju sam kupio danas… U narednih par dana će biti promena – možda u pitanju skina koji forum koristi, dodaće se reklame (google ads), tako da bih vas zamolio da isključite adblock i da ponekad barem kliknete na reklamu kako bismo mogli da finansiramo softver i troškove novog servera. Imajte u vidu da ovo radim volonterski zato što sam i ja, a i dosta vas, upoznao dosta ljudi ovde koji su mi sada dobri drugari, saznao za puno muzike koje inače ne bih slušao i osećao sam moralnu obavezu da nešto uradim”, naveo je novi administrator foruma u pozdravnoj poruci.

(SMP)

Komentari