Yumetal.net, najstarija forumska metal zajednica na našim prostorima, nedostupna je već nekoliko sedmica. Razlog tome je, kako saznajemo – tehničke prirode.

YUMetal forumNaime, vlasnik domena odavno nije aktivan na pomenutom forumu i okupiran je drugim poslovima, a s obzirom na aktuelno stanje, možemo zaključiti da se forumom, odnosno njegovom tehničkom stranom, trenutno niko ne bavi.

YUMetal.net postoji od početka dvehiljaditih i pored Rock Expressa, SMP-a i nekoliko drugih, odigrao je ključnu ulogu u popularizaciji metal pravca i povezivanju scene, fanova i drugih poštovalaca žanra u Srbiji i regionu. Najveću popularnost stekao je u prvoj polovini dvehiljaditih, kada je i metal scena generalno na ovim prostorima bila najjača. Ipak, rasprave nisu zamrle ni u eri društvenih mreža, pa je mala (u poređenju sa nekim prošlim vremenima), ali probrana ekipa i dalje redovno posećivala ovaj forum. Takođe, SMP je pomenuti forum koristio kao zvanični od dana kada je počeo sa radom, a glavni urednik i zamenik glavnog urednika SMP-a više godina su bili aktivni kao moderatori na istom.

Da li će se situacija sa domenom rešiti i kada, ostaje da nagađamo. Problem svakako nije nepremostiv, te se nadamo da će se naći način da forum nastavi sa radom, i da održavanje preuzme neko drugi.

(SMP)

Komentari