Bendovi Persona, Northern Revival, Organic Toy, Demeteor, Phrenia, sickSoul, Marrow of Salvation, Strahor, Paralyzed Dream i H.C.Z. predstavili su ovih dana novi materijal.

Tunižanski sympho metal sastav Persona, kog predvodi naša Jelena Dobrić (na slici), objavio je efektni video spot za numeru „Invidia“ sa aktuelnog albuma Metamorphosis. Pored Jelene koja je imala ulogu režisera, na spotu je radio i Michail Sedov (snimanje/editovanje/efekti). Inače, Jelena ovih dana radi na solo materijalu, najavljen je EP sa pet pesama trajanja oko 25 minuta, a očekuje nas „lakša“ i emotivnija muzika, sa klavirom i vokalom u glavnim ulogama. Za više informacija pratite Jeleninu FB stranicu.

Novosadski stoner/sludge bend Northern Revival bi do kraja godine trebalo da objavi novi EP Electric Power Supply, a kao prvi singl pojavio se spot za numeru „Mr.Rabbit“. Novi materijal biće treće izdanje za aktivne Novosađane. Pesme su snimane u Piknik studiju, a za snimanje, miks i master je bio zadužen Gos’n Bandar. „Mr.Rabbit“ je režirao Mihajlo Obrenov, a glavnu ulogu tumači Mladen Mićunović, a.k.a. Steva Đubre, čija se uloga iz Dnevnjaka potpuno uklopila u tematiku pesme, navode iz benda.

Post metalci Organic Toy završili su snimanje trećeg albuma u beogradskom studiju Zmaj sa producentom Caspar Wijnbergom, dok je isti masterizovao Brian Bogdanović u studiju Bonafide u Londonu. Sa albuma je izdvojena pesma „Dark“ za koju je urađen spot. Bend je u potrazi za izdavačem, a trenutno nije poznat datum kada bi album mogao da se pojavi.

Demeteor je solo projekat Dimitrija Pešića, nastanjenog u Švajcarskoj. Debi singl nosi naziv Human Revolution, a za komponovanje, snimanje, miksanje zadužen je bio Dimitrije. Kako kaže, uticaji se kreću od old school thrash metala do modernog hard rock zvuka (Metallica, Megadeth, Anthrax, Stone Sour, Slipknot).

Ađanski modern electro metalci Phrenia objavili su šesti spot u dosadašnjoj karijeri. U pitanju je pesma otpevana na mađarskom jeziku „Vakfolt“ (Slepa mrlja) a koja se nalazi na aktuelnom izdanju Perspectives. Za video spot bio je zadužen Tamás Kiss iz TK Filmproduction, dok je pesma snimljena u studiju ALXiN u Adi.

Šabački rapcore/nu metal bend sickSoul nakon dužeg vremena predstavio je singl za numeru „Udar“ koji će se naći na novom albumu čije je snimanje u toku. Kako kažu, ovo je uvertira. Pesma je snimljena u studiju LittleStone.

Dvočlani black/doom metal projekat Marrow of Salvation izbacio je spot za numeru „The Star Sapphire“ koja se nalazi na EP izdanju Atmanam Viddhi. Pesma je zabeležena u studiju Wolf u Jagodini od strane Marka Vučkovića (Alister), dok je mastering odrađen u kragujevačkom studiju Bleeding Freedom koji je u vlasništvu Stefana Kovačevića (Forever Storm). Očekujte uskoro recenziju EP-a na našim stranicama.

One-man black metal projekat Strahor singlom „Lutanja“, najavio je istoimeni EP za čije (fizičko) objavljivanje će biti zadužen Miner Records. EP je snimljen tokom aprila/maja od strane autora Volkha u kućnom studiju. Kompletno izdanje je postavljeno na BandCamp stranicu Strahora.

Mladi stoner rock trio Paralyzed Dream iz Bara predstavio nam se debi singlom istoimenog naziva. Numera je snimljena u studiju Stivi.

HC ekipa iz Zaječara, sastav H.C.Z. izbacio je spot za pesmu „Pijem Hard Core“, i to je drugi spot u dosadašnjoj karijeri, posle spota za numeru „Smrt tvoja“. Pijem Hard Core biće i naziv debi albuma benda.

(SMP)

Komentari