Bendovi Forever Storm, Zigot, Nikom Ništa i My Own Word nastupiće na drugom po redu memorijalnom rock festivalu „Ludi Rakun“, koji će biti održan 31. avgusta u Letnjoj bašti Doma omladine u Kragujevcu.

Festival je posvećen Luki Krstiću, pevaču i basisti kragujevačkog benda The Evil One, koji je izgubio život 30. avgusta 2016. godine.u saobraćajnoj nesreći na ostrvu Kos, gde je radio kao instruktor ronjenja.

Heavy/thrash metal sastav The Evil One osnovan je 2005. godine u Kragujevcu od strane trojice lokalnih ljubitelja metal zvuka.

Kako kaže zvanična biografija, glavna ideja iza cele priče bila je – da nema nikakve ideje, već da sve bude spontano i haotično do samog kraja. “Nismo želeli da širimo nikakve idiotske poruke, već jednostavno, hteli smo da sviramo muziku koju volimo”, bio je jasan stav benda.

The Evil One

The Evil One je zamišljen kao tribute bend legendarnom Venomu, ali su vremenom osmišljene prve autorske numere i rezultat je bio demo Watch Me Rape Your Girlfriend iz 2013. godine, te tri godine kasnije i prvi full length – Murder Roll at the Lovers Lane.

Ubrzo nakon završetka poslova na albumu, pevač i basista benda Luka Krstić poginuo je u saobraćajnoj nesreći, te je ostatak ekipe odlučio da bend prestane sa radom.

“Luka je bio istinski prijatelj, otelotvorenje rokenrola. Veoma će nam nedostajati. R.I.P. Luka”, naveli su tada iz benda.

Tačno godinu dana nakon što nas je Luka napustio, pomenuti album postao je dostupan za besplatno preuzimanje posredstvom SMP Music. Reč je o svojevrsnom In Memoriam izdanju. Na albumu se nalazi osam autorskih numera i jedna obrada, a detaljnije informacije kao i link za download nalaze se OVDE.

Podsetimo, prvo izdanje festivala „Ludi Rakun“ organizovano je 9. Septembra 2017. u Zastavinoj bašti . Cilj organizatora je bio jasan – da Luka Krstić dobije svoj rock festival, koji će uprkos svemu, biti realizovan svake godine u Kragujevcu u danima Lukine pogibije.

„Daleko od toga da se Luka Krstić, čovek složene prirode, mnogostruko talentovan, koji nije pristajao ni na kakve cenzure i nametnutne društvene norme, koje je uvek tretirao utilitarističkim mehanizmima, a aktere patetičnim licemerima, beskrajno duhovit i autentičan, može predstaviti putem medija, te i ove godine, bez mnogo objašnjenja, pozivamo prijatelje i poznanike Luke Krstića, kragujevačke rockere svih generacija, da 31. avgusta, od 20 sati budu u bašti Doma omladine“, navodi se u saopštenju organizatora.

Ulaz na festival je besplatan.

(SMP)

Komentari