Prvo izdanje festivala Ludi Rakun – In Memoriam Luka Krstić, biće održano 9. septembra u Zastavinoj bašti u Kragujevcu. Reč je o festivalu posvećenom tragično nastradalom pevaču i basisti benda The Evil One, a tom prilikom nastupiće bendovi Dead Joker, Larska, Steel Hornet, Motorcharge i Zigot.

– Festival Ludi Rakun posvećen je Luki Krstiću, čiji se alterego nalazi u samom nazivu festivala. Nakon Lukine tragične pogibije na ostrvu Kos, 30. avgusta prošle godine, gde je radio kao instruktor ronjenja, njegovi prijatelji i poznanici, shvativši nemoć nad razmerama tog gubitka, dolaze na ideju da pokrenu festival, koji bi u okviru svog programa sadržao deo društveno-umetničkih disciplina kojima se Luka Krstić bavio, sa nadom da će afirmativno delovati i na generacije dolazećih rokera – navodi se u saopštenju organizatora.

Poznavaoci metal zvuka i poštovaoci rock kulture, Luku Krstića upamtiće kao pevača i basistu danas nepostojećeg benda The Evil One, te je festival u osnovi muzičkog karaktera.

– Na bini u Zastavinoj bašti, 9. septembra 2017. godine od 20h, tačno godinu dana nakon sahrane, nastupiće bendovi Larska, Dead Joker, Zigot, Steel Hornet i Motorcharge. Inače, 30. avgusta 2017, godinu dana nakon što nas je fizički napustio Luka Krstić, objavljen je debi album benda The Evil One – Murder Roll at the Lovers Lane. Album je izdanje online etikete SMP Music, koja deluje u sastavu Srpskog Metal Portala – ističu organizatori.

Kao propratni program festivalа, ukoliko ne bude kiše, od 15h, u Zastavinoj bašti, realizovaće se turniri u okviru društvenih igara, igara na tabli, koje je Luka igrao.

– Ostaće upamćen kao strastveni čitalac i poznavalac čitavog opusa i sveta Tolkina, Stivena Kinga, Poa, Bodlera, Hemingveja, te pozivamo sve koji su razmenjivali knjige i utiske sa njim da toga dana u istom prostoru posete “Lukinu biblioteku” i upišu svoja sećanja u knjigu žalosti. Očekujemo da ćemo uspeti da demonstriramo proces proizvodnje piva, od proizvodnje sirovina koje ulaze u sastav do flaširanja, s obzirom na to da je sa svojim najboljim prijateljima u svom dvorištu proizvodio „Pivo s Brda“ za lične potrebe i potrebe stanovnika ulice Vite Janjića. Tačno vreme početka propratnog programa muzičkog dela festivala biće naknadno utvrđeni, kao i lokacija na kojoj će se sve realizovati ukoliko bude kiše – kažu organizatori, koji su iskoristili priliku i da pozovu navijaše Rome sa Balkana koji su putovali sa Lukom i koji su se ubrzo nakon tragedije pojavili sa transparentom“ Rakun Vive“ da im se pridruže na festivalu.

– Uz nadu da će ovaj festival postati tradicionalan, zahvaljujemo se svima koji volonterski pomažu da se realizuje, i pozivamo vas da se zajedno setimo čoveka koji nikoga nije ostavljao ravnodušnim, jednog od retkih istinskih rokera i istinskog aristokrate duhom. Sve što bismo više o njemu napisali, kao već i ovo prethodno, palo bi pod Lukin britki sud, jer on nije bio od onih koji se čak i teško uklapaju u publicističke, društvene i bilo kakve šablone – zaključuju organizatori.

Aktuelne informacije o festivalu pratite na zvaničnom Facebook eventu.

Foto: Facebook

(SMP)

Komentari