Bendovi Evolucija, The Bloody Earth, Senshi, Y.O.X, Unchained i Armageddon, predstavili su ovih dana novi materijal.

Evolucija (na slici), srpsko-švajcarska sympho/gothic metal kreacija, objaviće treći album Hunt za nemačku etiketu Pure Steel Publishing. Bend je, kao što je i najavljivao, prepevao album Igra počinje za strano tržište, a za prvi singl odabrana je kompozicija „Rose With No Name“. Takođe, album će biti dostupan i u Srbiji posredstvom RnR Records. Bendu se u međuvremenu pridružio i Igor Miladinović (Alister/Chaosium), a grupa će odmah po izlasku albuma krenuti i na promotivnu turneju.

Niški doomeri The Bloody Earth i dalje vredno promovišu povratnički album Inevitable koji je ovih dana dobio i svoje kasetno izdanje za Miner Recordings, dok je i LP u najavi. Urađen je lyric video za numeru „Thou Devour The Sea“. Ekskluzivni intervju sa jednim od osnivača benda, gitaristom Goranom Mladenovićem, pročitajte OVDE.

Senshi iz Novog Sada, objavio je novu pesmu i prateći spot za numeru „Digital Overload“. Kao i u prethodnim singlovima, zabeleženo je gostovanje japanskog muzičara, a ovoga puta to je Tsugaru Terry na instrumentu poznatom kao šamisen (tradicionalni japanski instrument sa tri žice). Takođe, gotovo celi spot je snimljen na ulicama Tokija. Miks i mastering pesme potpisuje novosadski Origin Studios.

Valjevska deathcore (ili vinjakcore, kako sami sebe deklarišu) ekipa Y.O.X predstavila je novi singl i spot za pesmu „Blind Obedience“. U budućnosti će se, kako kažu, koncentrisati na periodično objavljivanje singlova sa pratećim lyric ili video spotovima.

Beogradski heavy metal sastav Unchained objavio je novu pesmu „Hear the Screams“, kao najavu za predstojeće EP izdanje koje će sadržati još tri numere. Snimanje, miks i mastering potpisuje Vladimir Ćopić (Soundgarden studio).

Armageddon, kultni heavy/power bend iz Novog Sada nije objavio novu pesmu, ali je posle 24 godine traženja, napokon pronašao video spot za srpski heavy metal klasik „Black Swan Rider“ (pesma koju je svojevremeno obradio i Tornado) i prvi put ga prikazao javnosti. Na vokalu je Branko Badžić (ex-Pergament), a spot je sniman za potrebe emisije Explosive na sada nepostojećoj televiziji NS Plus.

(SMP)

Komentari