Novi album senćanskog gitariste Danila Šajnovića, koji se sada predstavlja kao Gest, objavljen je za izdavačku kuću Lampshade Media. Album nosi naziv Telemahija i donosi nam sedam novih pesama.

Gest - Telemahija– Gest predstavlja muzički poduhvat koji trpi različite aktere u službi vlastite realizacije. U tom smislu, iz razloga što ga ne zastupaju uvek isti predstavnici, on nije bend, već zaštitni znak pod kojim se predstavlja jedno autorsko stvaralaštvo – navodi Danilo.

Dok su na prvom albumu Bilo jednom…, koji je objavio upravo naš portal i koji još uvek možete besplatno preuzeti OVDE, pored Danila svirali i basista Andraš Išpan (Pero Defformero, ex-Divlje Jagode), te bubnjar Miloš Kovačević (ex-Apocalypse, ex-Downstroy, ex-Draconic…), na Telemahiji koju u celosti potpisuje Danilo, učestvovali su članovi grupe Azil 5, basista Borko Basarić i bubnjar Nenad Kojić.

Kao i prvo izdanje, i ovaj album je snimljen u studiju Chainroom u Senti od strane Nikole Mijića. Za razliku od prvog albuma koji je bio progressive metal orijentisan, ovaj možemo okarakterisati kao progressive rock.

Šajnović trenutno radi kao profesor gitare u centru za muzičko obrazovanje Kulturno sklonište u Novom Sadu.

Album Telemahija možete poslušati na gotovo svim muzičkim online servisima, a detalje pogledajte na sajtu izdavača.

(SMP)

Komentari