U susret jubilarnom, desetom izdanju, banjalučki Demofest pokloniće osam koncerata, koji će biti održani 14. i 15. jula na nekoliko lokacija u gradu na Vrbasu.

„Tako će publika uoči desetog rođendana najvećeg festivala demo bendova u jugoistočnoj Evropi, moći da čuje izvođače koji su nastupali na različitim izdanjima Demofesta, bez obzira na to da li su osvojili neku nagradu ili ne“, saopštili su organizatori festivala.

Bendovi koji će zasvirati na Demofestovim najavnim koncertima su Rezerve, Rolin Humes, Low Peak Charlie i Kontradikshn, kao i Brutal Protest, Voodoo Mojo, Big Strip Gorila i Garage In July.

Rasporedi nastupa i lokacija su sledeći:

PETAK, 14. JUL
– Rezerve (K.S.E.T. Pub)
– Rolin Humes (MacTire Pub)
– Low Peak Charlie (Rock Symphony)
– Kontradikshn (Shamrock Pub)

SUBOTA, 15. JUL
– Brutal Protest (K.S.E.T. Pub)
– Voodoo Mojo (MacTire Pub)
– Big Strip Gorila (Rock Symphony)
– Garage In July (Shamrock Pub)

Podsetimo, Kontradikshn je osvojio drugo mesto na Demofestu 2013. godine, Low Peak Charlie treće mesto 2014. godine, Rezerve završile kao vicešampioni 2015. godine, dok je Brutal Protest proglašen za najperspektivniji banjalučki bend 2014. godine. Big Strip Gorila su svirali 2013. godine, Garage In July godinu nakon toga, dok su dva benda na Demofestu nastupila dva puta – Voodoo Mojo su svirali 2014. i 2015. godine, a Rolin Humes 2012. i 2015.

Ovogodišnje izdanje Demofesta će biti održano od 20. do 22. jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci, a spisak takmičarskih bendova pogledajte ovde i ovde.

(SMP)

Komentari