Bendovi Deathonation, Etil, Ognjena Kočija, Asymmetry, Numenor i Persona predstavili su ovih dana nove singlove, spotove i lyric video snimke, a u najavi je i par studijskih izdanja koji će da se pojave uskoro.

Novosadski thrash metal sastav Deathonation (na slici), koji je oformljen 2013. godine i iza sebe ima EP Victim of the Night, nakon par godina rada uskoro će da izbaci album prvenac Dragged into the Beyond. Na albumu će se, pored pesama sa EP-a, naći još osam novih numera. Album zvanično izlazi 10. oktobra, a najavni singl „Evil Voice“ poslušajte ispod.

Etil, hardcore/death/grind skupina iz Subotice, uveliko radi na zanimljivom projektu Lokalna orgija, gde će na svakoj numeri gostovati različiti muzičari tamošnje scene. Poslednje što su izbacili je kolaboracija na relaciji Etil – Skeletor nazvana „Arterija prska“. Album izlazi uskoro, a u planu je kako digitalno, tako i fizičko izdanje.

Paganski black metalci iz Novog Sada Ognjena Kočija predstavili su numeru „Božanski boj“. Bend će, inače, 26. novembra nastupiti na promociji novog Wolf’s Hunger albuma u Domu omladine Beograda.

Asymmetry, prog/power metalci čiji debi album Fragility nailazi na mahom pozitivne reakcije u regionu i šire, objavili su drugi singl sa albuma, odnosno lyric video za numeru „A Cogwheel“. Naše viđenje albuma, ako već niste, možete da pročitate ovde.

Beogradsko/smederevski epic power metal sastav Numenor snimio je za potrebe Tribute to Therion izdanja svoju verziju pesme „Riders of Theli“, koja se u originalu nalazi na Therionovom albumu Lepaca Kliffoth iz 1995. godine. Tribute izdanje legendarnom švedskom bendu objaviće Stygian Crypt Production iz Rusije.

Tunižanski alter metal sastav Persona, u čijim redovima je naša Jelena Dobrić za mikrofonom, predstavio je drugi spot sa debi albuma Elusive Reflections, i to za numeru „Somebody Else“. Takođe, bend je nedavno pustio u rad redizajnirani website na adresi Persona.tn.

(SMP)

Komentari