Beogradski reggae metal sastav Eyesburn prestao je sa radom, objavio je frontmen Nemanja Kojić Kojot na Fejsbuk stranici benda.

– Veliki i srdačni pozdrav svim ljubiteljima Eyesburn muzike. Nažalost, moramo da objavimo da su svi koncerti otkazani. Bend definitivno završava sa radom zauvek. Muzika nastavlja da živi i biće zauvek sa vama. Teško je sročiti sva osećanja u jedan post… Bitno je da smo svi iz benda živi i zdravi i da će svako na svoju stranu nastaviti sa svojom muzikom dalje – napisao je Kojot i dodao da „kompromis između članova za održavanje bar tzv. dva oproštajna koncerta nije postignut“.

Kojot je kratko saopštenje zaključio rečima „Mir i ljubav svima. I’LL BE BACK!“, nagoveštavajući tako da se ne povlači iz muzike, generalno gledano.

Veliki i srdacni pozdrav svim ljubiteljima Eyesburn muzike.Na zalost moramo da objavimo da su svi koncerti otkazani.Bend…

Posted by Eyesburn on Monday, July 25, 2016

Podsetimo, Eyesburn je nastao 1994. godine, objavio je pet albuma do 2005., između ostalog išli su i na Evropsku turneju sa Soulfly, da bi 2007. godine održali poslednji koncert na Trenchtown festivalu na Paliću.

Godine 2011. bend se u nešto izmenjenoj postavi vraća na scenu i dve godine kasnije objavljuje album Reality Check, kao i dvostruku kompilaciju sa singlovima XX Years (Coming to You Live and Direct From Creation), povodom 20 godina postojanja.

Poslednja reinkarnacija benda dogodila se prethodne godine, kada su od starih članova ostali samo Nemanja i gitarista Zoran Đuroski Đura, a snimili su singl „Dream is Over“. Snimanje novog albuma započeto je 2016. godine u studiju Blaze, te ostaje da vidimo da li će nešto od tih snimaka biti pušteno u javnost u narednom periodu.

Na kraju, ostaje nada da će problemi u koje je bend zapao ipak biti prevaziđeni, jer ovo nije prvi put da je Eyesburn prekidao sa radom i pravio duže pauze. Vreme će pokazati da li je ovo definitivno kraj jednog od najboljih domaćih bendova svih vremena.

(SMP)

Komentari