Stefan Ranković je gitarista i jedan od osnivača novosadskog nu metal/metalcore benda Offscore koji nam se do sada predstavio sa nekoliko singlova. Koncertno su vrlo aktivni, a prošle godine su između ostalog nastupali i na slovenačkom Metaldays festivalu. Stefan, kako kaže, voli pozitivne ljude i šetnje sa svojim psom do iznemoglosti.

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

– Hvala SMP-u na pozivu i veliki pozdrav svima koji ovo čitaju!

Eyesburn – Fool Control (B92, 2000.)

Veoma mi je teško da odlučim koji njihov album mi je najbolji s obzirom na to da su mi oni omiljeni bend sa domaće scene. Ipak, odlučio sam se za Fool Control. Slušao sam ih kao klinac, slušam ih i sada i mogu samo da kažem da taj bend zvuči svetski. Produkcijski su fenomenalni, a i njihovi nastupi su kidajući! Baš onako da se svaki put kompletno naježiš. Ja mislim da nema osobe koja ne zna za njihove himne i pesme. Kojot je hodajući genije!

Overdrive – No More Words (BOA, 1998.)

Volim što nisam od onih koji su odrasli na turbo folku, već na kvalitetnoj i pravoj muzici. Ovaj album Zrenjaninaca je O D L I Č A N! Ako gotiviš velikane kao što su recimo Davis i Cavalera, ovaj album ne možeš da ne obožavaš! Muzika je toliko energična da prosto poželiš da skačeš sam u svojoj sobi dok slušaš ovo pojačano na maks. Dobri dinamički prelazi, odlični brejkovi i čak na samom albumu je svaka pesma žanrovski različita. Majstorski odrađeno!

BDFuse – Light It Up (Nocturne Media, 2015.)recenzija

Pre nego što bilo šta kažem, pozdrav za kompletnu braću iz ove nekadašnje ekipe! Ekstremno mi je žao što ovaj bend više ne postoji, družili smo se i svirali zajedno, velika šteta! Taj bend je trebao mnogo dalje da ode, ako mene pitate. Kombinacija muzike koja je bila popularna krajem devedesetih naterala me je da zavolim BDFuse jer su sami po sebi bili vrlo unikatni i usvirani. Četiri pesme, ne zna se koja je energičnija. I dalje povremeno slušam ovaj bend, kapa dole! Society Fails!

Komentari