Filip Simo Knežević je gitarista i vokal aranđelovačkog alt-groove metal sastava Playdown, koji je prethodne zime izbacio album prvenac Paraliza sna. Pored benda, radi i kao snimatelj i ton majstor.

Tri najbolja srpska metal izdanja i zašto?

Rapid Force – Apotheosis of War (Carlo, 1993./Silver Cross, 1994./Silent Watcher, 2020.)

Ovaj album je te 1993. daleko odskočio od svih domaćih metal izdanja, što samim stilom, sviranjem, što samom produkcijom. Kole i ekipa su uneli značajan uticaj Pantere i njihovog zvuka, gruva, aranžmana i time uveli srpski metal u neku novu fazu i postavili ozbiljne nove standarde.

Draconic – From the Wrong Side of the Aperture (Noisehead, 2009.)recenzija

Još jedan bend koji je pomerio lestvicu uvis u domaćem metalu, moji vršnjaci koji su me kompleksnim aranžmanima, brutalnom svirkom, tehničkim vratolomijama i pod producentskom palicom braće Mijić vrhunskim zvukom za to vreme oduvali sa stolice, slušao sam album danima i vraćao vilicu nazad.

Zer00ne – World Without End (SMP Music, 2014.)

Užička furija, imao sam priliku da podelim binu sa njima i slušam kako izvode ceo album uživo, pored sjajne tehničke izvedbe, neverovatnog gruva koji su momci imali, ludog scenskog nastupa pesme su mi ostale u snažnom sećanju, još jedan album iz producentske kuhinje braće Mijić, po meni dostojan u najmanju ruku Nuclear Blast kataloga.

Komentari